Simple post..

for henset, ramai yg pakai topap kan..

tak kisah la aper telecom pun, janji kalo beli topap biasanya dapat kad gores untuk dapatkan no topap kan..



bahagian yg kena gores tu, korang gores macam mana..?

1) gores sampai habis silver part macam dalam gambo kat atas..

atau

2) gores aci bagi nampak no jer..

ni kira bukan untuk kad topap jer, kad aper2 yg ada tpt untuk gores, korang gores macam mana.. tak kira la kad gores dan menang ker, loteri ker aper ker, janji gores2..

sajer jer nak tau ramai yg gores habis ker, gores aci dan jer..

byeee..

Friday, July 25, 2008

27 Comments:

Nurmala Mazlan said...

gores asal nampak nombor jerk~~~

bendul said...

thanks for commenting..
nak cepat ler tu kan, gores nampak no jer..

Ceera said...

apa tujuan ko nie?

gilo apa...

aku tak pakai prepaid, harap maklum...

berlagaknye haku.. haha

Pocket said...

dan begitu juga pocket,
tak pakai prepaid. bukan nak berlagak,
tp nak menunjukkan bahawa aku juga dewasa huhuuuu...
(Tak der kena mengena)

tp kalau aku la,
aku akan gores sampai habis...
atau gores sampai menang !!!
huhuuuuuuuuu

Ayaq masak said...

pocket dah tua.. hihi

aku gores aci dan je

cHeRyNa PiReS said...

mane leh gores aci...hehe...

bendul said...

ceera: sila pegi beli satu kad topap, gores dan hantarkan no topap itu kepada saya secepat mungkin..

pocket: dewasa tak bermaksud kena pakai postpaid.. dah kawin nih, better pakai topap jer.. rugi bayo line jer..
tte, penah kena ker gores dan menang tu..?

ayaq: btol.. pocket tu tua, bukan dewasa..
ko gores aci dan mesti pasal takut org nampak no topap ko, then takut org tu curik no tu kan.. hahaha..

cheryna: deeyy tambi..! out of question.. hahahah..

~ mizzAmy ~ said...

~ gores asal nampak num jer. ckp bab gores topup. lately nie, dah jarang nak topup... and ade terpikir nak tukar ke postpaid. ~

shafa said...

saya pn xgores jgk...hehehhe
cume pnh skali kene tipu psl kad gores dan menang...
dh abih melayang ribu raban duit aku...
time tuh mmg gores abih lincin ler...
bkn stkt gores kad...
ngan poket2 kali kene gores...hampeh tul...

Pocket said...

yaaaa yaaaa amy!!
lets tuko ke postpaid.
kita amik yg 018 tu,
mcm muraaah jer heheh
tinggalkan bendul yg walaupun samo umur ngan pakcik
(Kitorang sesama sekolah menengah kat tangkak dulu 1946)
tp still dok ngaku muda ..
hoh!!

Kekanak Tokyo said...

saya guris guris sampai abis. saya guris pakai kuncis.

tapi di jepun ni dah lama saya tak terguris.

Tya ilyana said...

gores2....bleh caye ke??ahaha

bendul said...

amy: alaa.. pakai jer dua2 skali.. kalo pakai postpaid kang, dah takleh gores dah..

shafa: sadis sadis.. poket pun kena gores..? nasib baik tader mancis dalam poket tu, kalo dak tebako poket..

pocket: aku tak kira.. aku muda jugak.. nak gak 018 tu.. eh.. dia bukan prepaid ker..?

kekanak: lama tak terguris..? dalam maksud tu.. bunyi macam guris dan tak menang jer..

ilyana: gores topap jer yg buleh pecaya.. jgn guris yg lain.. hahaha.. (kengkadang topap pun kena tipu gak..)

Rashid said...

salam bendul,

Dalam ilmu psiko, ada banyak tafsiran tentang si penggores apabila dia menggores... tentang kesabaran, ketenangan, tentang kecermatan .. hee heeh

fiza said...

1st time here... erm..best kalau dpt topup free

Ayaq masak said...

oo dah tua korang ni.... skolah tangkak 1946.. bapak aku pun tak lahir lagi..hahahaha

d'frinksh said...

gores asal nmpak ombor suda leee...gores lebih2 watpe...

Dayu said...

abang nak buat pe ni? research pe yang memerlukan statistik ni?

anyway..i hanya gores bagi nampak no.

bang, edar questionnaire je, lagi byk data masuk

bendul said...

cikgu rashid: betul cikgu.. tu ler tujuan saya buat soalan nih.. nak tau sapa yg gores sikit, atau sapa yg gores abih..
(actually, sajer jer memain jer..)

fiza: thanks for menyinggah.. nak topap free..? kawin ngan tokey topap.. hahah..

ayaq: mmg saya dah tua.. uhuk uhuk.. tapi kelapa tua makin lama makin byk guna.. hoohoho..

d'frinksh: gores kasik abih baru ada kepuasan.. kasik lincin habis.. heheheh..

dayu: hahaha.. abang..? hahahah.. yer adik.. hahaha.. panggil bendul jer la adik ooii..
adik pun gores nampak no jer..?
pasal questionnaire tu nantik abang potostet bebyk, edarkan kat pasaraya2 ternama di mesia ini.. heheh..

Anonymous said...

tq coz mai jenguk blog saya.
maybe cempakabiru yg awak dgr tu org lain..saya guna nick ni sejak berblog so br 4 thn

cempakabiru aka hana

~ mizzAmy ~ said...

~ tukar ke 018? best ker o18 nie? bukan prepaid jer ker? sayang la plak ngan celcom nie. satu family dah pakai celcom.

satu lagik kalau nak pakai 2 number pun cam tak best. nak kena ada 2 handset. wat perberat handbeg yg dah sedia berat nie. :P ~

A t i Q a h said...

Heh. Hampeh. Ye ye je aku nak baca isi entri. Manalah tau kot ada petua ke, amaran ke apa. Ha ha ha!

Hari tu ada ka atuk aku pi gores kad i-talk dia sampai nombor dia pun ikut hilang sama. Jenuh la try satu2 nombor. Nasib baik dapat teka nombor yang betul. Tu pun lepas 16 kali try. Haih.

Ayaq masak said...

haha sampai 16 kali trai tak tahannnnnn

bendul said...

hana: thanks 4 jenguk also..
org lain ler tu kot.. pasal ada memori ngan "cempaka biru" nih.. bukan awak ler kot.. sori..

amy: celcom jugak..? celcom best kan..
alaa.. 2nd phone beli yg kecik2 jer.. beli yg beso jari ker.. hahaha..

atiqah: hahaha.. post aku berjaya memperdayakan ko..
aku pun penah skali, kad topap aku kena peluh, lepas gores, byk no yg hilang.. nasib baik 10 inggit jer..

ayaq: haipp.. tak baik gelak kat org.. hahaha.. lawak la jugak 16 kali..

A t i Q a h said...

Ayaq,
pakai teori kebarangkalian tu beb. Ha ha ha.

antalya said...

aku pkai kertas skeping tu je..xyah gores pon. lagikk senang

bendul said...

atiqah: uihh.. no topap nak guna kebarangkalian..? berjuta2 kebarangkalian ada tuh.. tapi berjaya kat yg no 16 tuh kira habat laa..

antalya: nih mesti beli topap kat 7-11, guna mesin tu.. tak besh yg tuh.. keseronokan menggores takder..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger