Don't laugh post..

sesuai dengan tajuk post nih, korang yg baca jangan gelak..

aper2 hal, aku cerita dulu..

kebelakangan nih anak aku selalu menangis tgh malam..
kul 12 tetiba bangun meraung..
kul 2 pagi lagi sekali..
menyusul kul 3 pulak lagi sekali..
tensen aku ngan yana..

pempes basah ker..? dak jugak.. kering jer..
kena gigit nyamuk ker..? dak jugak.. satu umah bebau ubat nyamuk dah..
mengigau ker..? dak jugak kot.. mana ada kacau dia lebih2 sgt pun..

bontot ada la merah2 cam kena fungus..
sapu gak ubat tetiap ari..
tinggal parut jer..

hmmm.. baru la perasan upper body dia penuh ngan ruam2 kecik,
sampai ke belakang badan..
ooo.. ko kena attacked ngan ruam bedebah ni yer naufal..
so, kitorang lepas kasik naufal mandi, bubuh bedak penuh2 kat badan dia..
tapi since lepas mandi dok main2, jalan kulu kilir,
badan dia peluh2, abih la bedak tu..

semalam amik bedak sejuk umah mak,
pasal bedak sejuk nih tahan sket dari boh bedak biasa..

lepas bagi naufal mandi semalam, sapu abih bedak sejuk..
then biarkan tak berbaju takut dia peluh..
aper2 hal, buat insuran, lepas semayang maghrib masa nak wirid tu,
letakkan naufal tgh tikar semayang tu, baca kuat2,
halau segala setan yg mungkin mengganggu.. (mana la tau kan..)

alhamdulillah, mlm tadi dia tak bgn meraung2 pun..
bgn nak susu jer..
kebetulan mlm tadi aku pening kepala, semua tdo awal, kul 9 stgh..
and lena kitorang semer sampai ke pagi..

tte, citer nyer panjang, point dia aku nak tunjuk gambo anak aku yg dibedak sejukkan tu jer.. korang jgn gelak tau.. ahahahahahaha...

Thursday, July 10, 2008

9 Comments:

green apple said...

ko letak la apa pun, anak ko tetap cumel. tapi kan, ko kijam okk mentang2 budak tu tak reti apa2.

bendul said...

ahaha.. thanks.. tapi aku ngan wife aku suka wat menda2 macam tu..

antalya said...

kesian aku tgk muke inesen anak ko tu. kalo laki aku la yg wat gitu kat anak aku maunye aku amuk. eh! lupa laks aku mana ada laki lg. anak? laaagi la jauhnye wakaka

bendul said...

ahaha.. bukan salah aku sorang jer, wife aku pun sama subahat..
alaa.. tup2 nanti tau2 dah ada 2-3 org anak.. masa cepat jer berlalu.. aku pun dok rasa macam baru je tahun lepas aku abih skolah menengah.. ahahahah..

ceera said...

yela2 aku tak gelak.. cuma sengih skt jerk..

bendul said...

hehehe.. hepp.. sengih pun tak buleh..

~ mizzAmy ~ said...

~ comel nya... tapi sian kat dia kena buli camtuh. ~

bendul said...

hahahaha.. papa dia bukan pembuli.. tapi pasal terpaksa buat.. dah gatal2 satu badan, tu jer caranya..
(tapi part tangkap gambo and publish kat blog tu kira buli la kot..)

meera^da cute..*_* said...

serius sengih sorg2..sebab penah wat camnih jugak kat diri sendiri..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger