Biasa kan..?

Biasa dak jadik macam nih..?

1) dah sampai rumah, rasanya kedai makan on the way nak balik tadi bukak dan perasan macam ramai orang.. keluar balik nak gi beli makan, rupa2nya kedai tu tutup.. iskk..

2) kalo orang lain buat cilaker kat jalan, kita hon giler babas kat org tu sambil maki2 sebakul.. bila kita buat silap, org wat camtu kat kita, kita marah balik, "elleh, rilek aa.. bukan kena pun.."

3) bermimpi sesuatu yg cukup indah.. then, 2-3 hari lepas tu pun still membayangkan mimpi tu dan mengharapkan ia menjadi kenyataan..

4) buat sesuatu benda baik dgn niat yang baik, tapi kebaikan itu memudaratkan diri balik..
ex:
- aku suka kutip sampah2 beso yg aku nampak atas lantai masa aku lalu production aku.. biasanya aku akan kutip sekali lalu jer.. tapi bebaru nih, aku ingat sampah biasa, aku pun tunduk nak kutip, rupanya sampah tu ialah double side tape yg melekat kuat atas lantai tu.. terbongkok2 la aku dekat 10 minit, terpaksa kutip bagi abih gak.. org keliling semer tgk ngan pandangan mata yg seolah2 bermakna "tu la rajin sgt.. kan sendiri susah.."

5) kita bertekak/bertengkar dengan sesapa mengatakan kita yg betul, pasal kita mmg 100% konpom yg kita dah double confirm mmg kita betul.. org tu mengalah.. then the other day kita sedar yg kita sebenarnya yg silap..

6) bgn pagi lepas jam yg kita kunci berbunyi.. tutup jam tu, kita ingat awal lagi, nak tdo lagi 5 minit.. bangun jer, actually dah terlajak gila babas punyer..

* entry terkejut jer nih.. kepala otak kosong..

Saturday, July 26, 2008

14 Comments:

Ayaq masak said...

nombor 5 tu...aku nyampah betul la orang yang ya ya ja dok kata kita salah dia betui... pastu bila dia sedaq dia salah buat blur pulak... eeeee

Rashid said...

bendul,
1. saya selalu terasa 'nak lawan lumba' dengan sapa-sapa yg potong mengejut & 'sengaja nak tunjuk hebat'.
2. saya rasa selagi saya tak lintas balik kereta tu, saya rasa tak lengkap... kalau boleh saya mau brek mengejut kat depan kereta 'orang yg tunjuk samseng' ni..
3. saya mau cari gaduh dengan orang cam ni.

TAPI...SEMUA ITU HANYA TERLINTAS MASA TU JE...sekadar dalam kepala je.

SEBENARNYA... saya tak pernah buat semua tu dan tak akan buat!
Apa yg saya buat ialah saya akan anggap kereta yg lintas secara kejam tu..pemandunya SEDANG BAWA ISTERINYA YG DAH NAK SAMPAI 'TIME'.. atau pemandunya dlm kecemasan - nak kejar sesuatu. Paling takpun saya akan anggap pemandunya sedang FRUST MENONGGENG. so, biarkanlah..jangan layan orang macam ni..

Nurmala Mazlan said...

wakakaka...
betul la...
semua tu mmg selalu je terjadi...
no 5 tu la yg selalu 100x terjadi... hahaha...saya ni kalau cakap nak menang jer. tapi bila sedar dah silap,buat bodoh je la..wakakaka

Pocket said...

tp kalau pun kita silap bro bendul, still takkan nak ngaku
'peh ari tuh silap la beb'
wat muka kering sudah lah hahahaha

ngan harapan ayat seperti :
'haaa..kan aku dah kataaa!!'

tidak keluar...

bendul said...

ayaq: alaa.. biasa la tu.. bukan takmo mengaku salah, tapi dah malu tak ingat.. buat dekk jer laa..

cikgu rashid: btol tu.. masa terjadi, macam2 benda terlintas nak buat, siap rasa nak langgo jer..
but think +ve akan meredakan segala kemarahan.. teknik yg bagus..

nurmala: hahaha.. kan kan kan.. tapi selama nih kita tak pernah amik tau benda2 tu.. tu yg dok ulang jugak beratus2 kali tuh..

pocket: hahah.. tapi tu terpulang gak dengan sapa kita wat silap tu.. kalo jenih yg kita leh katuk2 jer, mesti kita berani nak ngaku pasal tader jadi damage kat kita..
cuba kita wat silap ngan bos ker, ngan senior ker.. tobat buat kering jer.. siap buat2 lupa lagi, benda tu tak pernah berlaku..
hahhahaa..

~ mizzAmy ~ said...

~ yang no 6 tuh selalu sangat terjadik. hehehe... tapi selalunya terlajak dlm 15-30 minit jer la. ~

Ceera said...

hahaha.. yang keta tu saya setuju sangat2..

hahahaha.. kalau wat salah, muka cam ek ele.. rilek la... kalau orang wat salah.. bodoh punye orang... =P

bendul said...

amy: hahaha.. susah kan nak bangun pada deringan loceng yang pertama.. time kasih pada org yg cipta function "snooze" tu..

ceera: org atas jalan nih mmg tak kira apa dah.. naik keter ker, naik moto ker, naik lori ker, gengster tetap gengster.. waktu harus memaki, mmg kena maki laa..

~ mizzAmy ~ said...

~ mudah jer terjaga sebenarnya, kekadang before alarm bunyi pun dah terjaga dah. tapi biasala, punya la malas nak bangun kan... tue la, bagus gak ader snooze tuh. ~

bendul said...

amy: actually nak bgn pagi nih, cukup dgn niat jer sblm tdo tu.. insyaAllah, kita akan bgn pada jam yg kita niatkan tu.. tapi pasal dah ada jam, kurang dah org niat nih.. pastu lak, dah ada jam, tak guna plak.. huhuhuu..

A t i Q a h said...

Ho..so, itu la yang jadi kat kau Sabtu lepas. Ek?

bendul said...

iskk.. kantoi ker..?
hahaha.. tader laa.. aku mana ada biasa lewat dtg kejer..
(bgn lewat ada la kdg2..)

antalya said...

entry yg kreatif..walaupun ko kata kepala otak kosong

bendul said...

hehehe.. yer ker.. means kepala otak aku akan kreatif masa dia kosong.. hmmpphh.. aku akan terus mengosongkan otak aku kalo macam tu..
hahaha..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger