It ain't romantic..

Korang tau dak aper terjadi malam tadik..!!??

RUMAH AKU TADER LETRIK..!!!



arrrgghhh.. tensen nyer aku.. aku tengah sedap menggosok baju kejer, baru jer gosok kolar, tiba2 gelap.. baru kul 10 laaa...!!! bangang tul..

nasib baik ada lilin 2 batang.. satu pasang kat dapur, satu pasang kat depan..

aku jengok luar rumah, satu bandar baharu gelap.. hampeh nyer TNB..

aku pun ronda2 dalam umah, make sure safety semer ok, baru leh aku masuk tdo.. tapi tak ngantuk lagi..

aku check naufal, basah baju dia pasal peluh.. isk.. kesian..
nasib baik malam tu hujan lebat, agak sejuk.. lepas tanggal baju naufal, dia pun tak la meragam ker haper ker..

yana pun kesian gak.. dia bukan takleh takda kipas.. aku pun yg tak biasa2 kena kipas pun naik hot dah masa tu.. nak tgk tv pun tak buleh..

dalam suram2 cahaya lilin tu, aku tgk muka naufal ngan yana yg tgh tdo tuh.. hmmm.. ada org kata, nak tgk wajah sebeno seseorg tu, tgh wajah dia masa dia tdo..
lepas aku tgk, aku senyum sorang2.. dua2 kiut.. heheheh.. terus flashback zaman masa berchenta, masa kahwin, masa yana mengandung naufal sampai la skang nih..

tapi kemarahan aku terhadap TNB masih kuat, menyebabkan aku pun tdo jugak..

arrrggghhh..

Monday, July 21, 2008

8 Comments:

Ceera said...

auwwwwwww...

ko nie buat aku tersenyum jer tau...

tak sabarnye nak kawin, tetiba... =P

Dayu said...

bila takde letrik gitu la gayanya..panas yang tak tahan tu..

and bout the pic yang i buat tu..i pakai photoshop je..camne erk nak ajar..hmm..maybe i bleh buat entry khas untuk tutorial dia

Ayaq masak said...

kalu tido muke ganas camne ha

bendul said...

ceera: hahaha.. so, aper lagi.. percepatkan la pembinaan masjid tu.. tambah tenaga kerja lagik.. ganbare (chayok versi jepun)..!!

dayu: tu la pasal, panas walaupun angin satu badan..
oo.. susah nak ajo yer..? taper taper.. ada masa ajo ler..

ayaq: ko jgn ler amik kira muka org tu tgh mimpi bergaduh ker, tgh ngigau ker.. org muka ganas pun bila tdo muka jadik innocent gak..

~ mizzAmy ~ said...

~ kalo dibandingkan tak dek letrik ngan tak dek air. lebih rela tak dek letrik. kalo tak dek air, lagi haru... ~

bendul said...

btol tu amy.. tader letrik lagi bagus dari tader air..
but as consumer, we have the right to be unsatisfied when we didn't get what we deserved..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

dahulu kala masa sekolah kalu x der elektrik, akak x gi sekolah soknya, ye lo, api x ader nak gosok baju camno, alasan.....

bendul said...

hehehe.. yer ker kak..?
saya, sori ler.. tader alasan nak ponteng skolah pasal mak saya mengajar kat skolah saya tu.. tiap2 ari gi skolah ngan dia..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger