It's Sunday though..

AHAD

aku ada satu habit yang aku takleh ilangkan..
cuti pun nak ke kilang jugak..
tak tau pasal per..
(sori, bukan pasal ada someone special aaa..)

dari sebelum aku kawin kot, habit nih ada..

dulu sebelum kawin, balik umah pun bukan ada apa..
internet pun tader..
kat opis 24 hours ko leh pakai adsl free..

member pun ada..
kat kilang production kejer 24 hours..
dulu biasa gak terjaga kul 2-3 pagi, datang jenguk kilang..
masa tu leh la tangkap budak tdo ker, main ker..

tapi skrg dah tak buleh..
dah ada family, umah pun jauh..

tapi still nak datang kilang gak..

macam ari nih..
dah ler ari ahad, ada kenduri lak satgi..
org tgh sibuk siap2 kat umah,
aku lak kat sini, blogging..
ni satu lagi menda yg membuatkan aku lebih nak dtg kilang..
untuk blogging..

tapi cemana nanti satu hari aku beli one notebook,
then connect adsl kat umah aku..
adakah aku dah tak datang kilang dah..?

no, no, no.. kengkawan tetap ada di kilang..
aku akan tetap ada di kilang hari cuti..
walaupun kengkawan aku buleh claim overtime,
tapi aku tak buleh..
ganjaran aku datang ke kilang tu ialah the happiness..

same as like now, i fell very happy updating my blog..
it is sunday, and i'm alone..

(alamak, yana dah tepon, dah nak gi kenduri dah.. huhuhuu..)

Sunday, July 20, 2008

14 Comments:

Ayaq masak said...

Selamat gi kawin.

Eh kenduri kawin. Ngee.

Rashid said...

asyik ke kilang? itu namanya satu kepuasan bila dapat gi kilang..ada sesuatu yang mengembirakan hati!!! takpa boleh teruskan hobi tu..tak jadi kesalahan..malah dpt eratkan silatulrahim sesama kekawan..

bendul said...

ayaq: chesss.. ko perli aku yek.. ko bila lak nak kenduri..? uhuk uhuk..

cikgu rashid: btol cikgu.. ada satu kepuasan bila datang tempat kejer walaupun waktu cuti.. tension pun buleh hilang kalo ada kat opis..

BasH said...

salam bro, saja menyinggah neh..
kalo aku kan bro, xda nya nak g keja weekend2 heheh..tido lagi best bro...takpun g tgk wayang..hehehe.lagian opis pun tutup weekend..salam kenal ya bro.

bendul said...

salam..
hahaha.. semer org cakap macam tu.. tapi cemaner pun ujung minggu nak ke kilang gak, untuk blogging n jumpa member2..
opis tutup..? heheheh.. aku pegang kunci opis, bebila pun aku leh masuk..

Ayaq masak said...

tunggu aku dapat boipren dulu larrr.. nak kawen mesti ade boipren. aku takde. haaaa.

bendul said...

gi kat agensi carik jodoh tu la, macam yg pocket cakap..
ker ko nak jadik menantu aku..? hahahaha...

Kekanak Tokyo said...

aku sokong ko amik ayaq jadi menantu hang..leh korang bergembira kat kilang bersama2 sekeluarga

antalya said...

ko nih..kesian yana ngan naufal tau. asyik kena tinggal je.
anyway pameran laman08 tu berlangsung di Tmn Tasik Perdana KL from 19-27 July 2008 9:30am till 9:30pm

Dayu said...

huhu...rajin keje time cuti..boleh dpt anugerah cemerlang ni *keje gomen dpt rm1000*

tapi yg tak best sebab tak bleh claim..sebab tu i malas nak bawak balik keje atau dtg opis ari sabtu..
*nape kita tak bleh claim hah? gaji bukan byk pun...*

bendul said...

kekanak: stuju ker..? hahaha.. ko jadi pengapit ayaq laa.. tapi masa tu aku pun dah pencen laaaa.. takleh nak kejer sesama ayaq pun.. huhuhu..

antalya: ehehe.. mmg kesian pun.. tapi selalu nyer kalo nak dtg kilang ari cuti, of course kena mintak permission yana dulu.. kalo dia tak bagi, aku tak pegi..
(tapi pasal dah suami kan, tak bagi pun pegi jugak.. hohoho..)

dayu: dulu masa bujang lagi teruk, tgh2 malam budak panggil, ada trouble kat line machine.. skang nih, sori.. advice through phone jer laa..
dah la takleh claim.. tu yg pelik tu.. nasib baik increment banyak.. hohohoh..

Ayaq masak said...

wei wei apa ni berkomplot nak jodohkan aku ngan naufal... by the time naufal layak kawen aku dah jadi andalusia aa ala tanak ah kejam ah kazet uuuuuuuuuu T_T

Haha nak gi kat agensi carik jodoh? Iskkkkkkkkkkkkk aku tak despret lagi wei~

Ceera said...

uish, ko nie bercinta apa ngan kilang.. kalau laki aku camnie, mau aku ikat dia kat umah nie.. hahaha

bendul said...

ayaq: alaaa.. aper salahnyer kalo ko sudi.. tapi aku kurang sudi.. ahahah..
ko jgn jual mahal.. mana tau satu hari ko btol2 memerlukan agensi tu..

ceera: hahahah.. aku sebenonyer berchenta ngan kerja aku.. aku suka kerja aku.. so skali gus aku suka tempat kerja aku..
ko jgn ikat laki ko.. nanti dia memberontak, susah nanti..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger