Jangan main bangsat.. (not so explicit post)

apa yg dengki sangat nih..?
bangsat..!!

semalam, lepas balik kejer dalam keter..

"abang, ada benda nak citer nih.."
"hmm..? amender nyer..?"
"jgn balik dulu la, kita singgah mana2 sembang.."

aku pun ikut jer la, benti keta kat tpt org dating, ampang jajar..

"ha, citer ler.."
"abang tau dak pasal pa b dah 2 minggu tak ot..?"
"liza tu ker..?"
"aah.. tadi kak n*h panggil b, dia kata kak t*h cita kat dia yang liza tu p habaq kat kak siti yang b kutuk kak siti memacam dulu.."

pulaaaaakk.. aper gampang nyer nih..
yana samung lagi..

"nak kira org kutuk, semua org kutuk kak siti kan.. mana ada org yg tak kutuk kak siti dlm kilang nih.. liza tu pun dulu masa b kawan ngan dia, dia dok kutuk sama2 gak.. ada b pi habaq kat kak siti..? pasai pa dia tak cita kat kak siti yg org lelain tu pun kutuk gak..? pasai pa dia cakap b..?"

masa tu, yana dah mula stat menangis..

"abg pikiaq laa.. apa la yg b buat kat dia sampai dia dengki kat b macam nih.. sampai ati dia tutup periuk nasik kita.. kak siti tu mmg la, dah dia tau macam nih, mesti dia bengang ngan b, tu pasai dia tak kasik ot dah.. abg pun tau kan dah berapa ramai org tak buleh ot.."

setaaaaannn.. aku dah agak dah.. mesti something wrong punya.. haram jadah betul laa..

"camni laa.. abg sakit ati gak nih.. nanti abg pi jumpak laki dia, abg nak tanya laki dia awat yg bini dia prangai macam pundek nih.."
"tak payah laaa.. tak payah buat apa2 laa.. kang jadik panjang cerita plak.."
"amboi.. dia dok buat macam ni ngan kita, kita bukan ada penah wat salah apa ngan dia pun.. b takmo jumpak liza tu setel ngan dia, biaq abg nih pi jumpak laki dia.."
"tak payah laaaa.. mana tau laki dia tu perenguih ka, dgn abg skali dia pukui ka, apa crita.."

betoi jugak yer..

"abih tu macam maner..?" b nak wat per..?
"takper la bang.. kita sabaq jer la.. takdak ot, balik awai baguih jugak.. buleh jumpak naufal awai, buleh main ngan dia.. ot teruk2 pun bukan nya buleh dapat seribu pun gaji sebulan.. nak dapat 8 ratuih pun setengah mampuih.. biaq pi la makan basic ja.. nanti b mintak kat mak turun sket duit jaga naufal pasal kita dah balik awai ari2.."

aku diam jer.. masih tak puas ati lagi ngan cilaker tu..

"abang tak marah ker b dah tak leh ot..? nanti kita takdak duit.."
"alaaa.. takper.. tuhan tu maha adil.. ada la rezeki kita kat tempat lain.."
"na abang na.. kita ni org teraniaya kan.. tgk la apa jadi kat liza tu nanti, tuhan balas la kat dia.."

aku doa ko mati jer setaaaaaaaan...

Saturday, July 12, 2008

7 Comments:

green apple said...

ko buleh tak kalau nak kasik aku tumpang sakit hati kat pompuan tu kasik cerita dari awal sket. apa ni men sekerat-sekerat citer, kasik bakar-bakar sket la baru aku leh tumpang sekaki.

and peringatan kat ko, len kali sila sertakan kamus, perenguih tu pebenda la?

EpaL c0keLaT said...

Mane2 tmpt pon tak sah kalo takde yg dengki2 nih :|

Cool man...org tuh akan trime balasan nnt...

Ayaq masak said...

apple - perenguih tu.. err perenguih la ahahaha aku tak reti nak explain la... macam..panas baran+bebal camtu la...

haih ni la bangsa kita, tak sah kalau tadak yang dok dengki

bendul said...

g.apple : wife aku dulu baik ngan dia, baik sesgt.. tetiba ada bdk baru masuk, dia g kawan ngan budak tu, terus tinggal wife aku, siap kutuk2 wife aku plak.. then wife aku dah tak kawan ngan dia, tetiba jadi macam nih plak.. giler saiko minah tu.. (sori, simple..)

epal c : cool tu buleh cool.. tapi arrrgghh.. sakit ati ko tau dak.. terjejas income ko tau..

ayaq : time kasih pasal jadik kamus aku.. ahahah..
tu yg kengkadang malas nak mengagung2kan melayu nih.. tapi terpaksa bangga ngan melayu pasal dok mesia.. rasa nak pindah jepun jer.. hmmm..

ceera said...

hahaha...

aku gelak ayat ko yang last sekali tu...

adoi, jenuh aku nak paham ayat2 korang nie.. padahal aku memang paham tau, cuma slow skit...

eeeeeeeeeeeee... si liza tu kecoh gile.. yang pompuan tu pulak, dengorrrrrrrrr je cakap liza, bangang...

bendul said...

hahaha..
thanks ceera..
ada beberapa org bangang kejer ngan kita dah cukup membuatkan kita pun jadi bangang sekali..

zi said...

sori terjumpa blog ni masa surf sana sini.. salam kenal..em saya dulu ada kawan macam ni memula baik sgt2 ,pastu bila jumpa kawan baru..mula la kuar mcm2 perangai..sampai kutuk kaw2 punya kat kite balik..adoi wife awak pun jumpa org mcm tu yer..maksudnya ramai lagila org macam kawan saya tu kat luar nun ... apa la nak jadi org mcm tu.

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger