Why me..!!??

Last 2 days, while lepaking with my leader ilias (which i prefer to call him pakleh) around 10am, i received a call from such a long number..
the number was +6287861974083..

"tu dia pakleh.. nomboq apa nih..?"
"bro jgn angkat bro.. nanti kuaq darah kot mulut nanti, kena ilmu hitam.."
(remember that "sapa angkat buleh mati" call rumor one..?)

"tadak nak mati aihh.. hang nih khurafat betoi.. syirik hang tau dak pecaya.."
"haa.. angkat laa.."

aku pun jawab call tu.. (agak nervous jugak.. heheh..)

"hello.."
"selamat pagi encik.. saya dari menara celcom, sim card encik ber.."
seorang lelaki yg bercakap pelat indonesia rupanya..
"menara celcom mana..!?"
potong aku..
"menara celcom lah encik.. begini encik.. sebenarnya.."
"menara celcom mana..!?"
potong aku lagik..
"menara celcom jalan tun abdul aziz kuala lumpur.. encik telah berjaya.."
jawab lelaki tu..
"toksah dok muhung..! ni bukan nomboq kl, ni nomboq indon..!"
marah aku..

then tetiba lelaki tu senyap sekejap, dan berkata,
"LANCAU ENCIK..!"
kaccchang..!! tooot tooot tooot..

aik..? aku pulak yg ko maki..? bukan aku ker yg patut maki ko..?

this was a really true story happened to me..

Friday, August 15, 2008

20 Comments:

~ mizzAmy ~ said...

~ biar betul?? ingatkan kes2 camnie dah over dah. rupanya siap ada yg call2 bagai ker? senggal la diorg nih. apa la muslihat diorg ekh?? ~

Kekanak Tokyo said...

tah apasal tah aku teringat iklan IDD yang --"engkau yang manis, engkau yang cantik..." hahaha...

nampak bebenor aku dah rindu mesia~

nUR_rOsALiNdA said...

kurang ajar punya indon..
haih!!! geram pulak aku dengar si indon tu maki cam tu..
kau nak tipu org konon.. kau ingat org bebal macam kau?? dah tau terkantoi,nak maki2 org pulak.. brengset!!!

**wak!!napera aku emo nih???**

cHeRyNa PiReS said...

waahhh!!! sangat scary la bendul!
macam die pon takde mende tuh!
pale hotak die!

bendul said...

amy: betul amy.. benda nih takkan habih nyer.. dulu petronas la, AF la, celcom la..
skang nih power root pun jadi mangsa jugak..

kekanak: ada ker iklan tu..? nampak sangat aku dah tua, lupa dah..

nurmala: tu la pasal.. aku geram giler.. nasib baik dia letak.. kalo dak, memang berlawan maki hamun la..

cheryna: ntah nyer.. nak menipu org tak dapat, maki maki plak.. takat lawak macam tu, kambing pun tak percaya la kan..

[[•­»Mrs.TaliKasut«­•]] said...

adik aku pun penah kene mcm ni..
mmg x gunanye indon!!

p/s:bendul, bf aku kenai bini hang la..1 kelas dl..muahaha

Ayaq masak said...

Iklan yang kazet maksodkan tu, iklan yang abon berlakon tuh...

JIJAH ABANG NYANYI YE JIJAH. Hehehehe

lancau sungguh mamat tu. skian saje.

shafa said...

lahabau tul ler indon tuh..!!!
nih yg aku benci sgt ngan warganegara indon nih...
xreti bahasa....!!
tak sedar diri tuh...
dtg mesia jdk penjahat...
blk indon jdk penjahat gak...

geram2 jer rs nih....
nsb baik indon tuh xcall aku...
kl x..??? kl tak aku pass kat asben aku heheheheh....

bendul said...

mrs. tali: yer ker..? dia kena maki jugak ker..?
opss..? bf ko kenal wife aku..? tapi aku tak kenal ko pun.. hahahaha..

ayaq: hmmm.. aku dah tua untuk memeikirkan segala itu..
dan betul, mamat itu sungguh lanc*u.. sekian jugak..

shafa: yer yer yer.. sungguh lahabau, ulau, kerbau, cakcibau.. dia ingat aku tader akal nak fikir dia tu menipu..
lenkali, kalo dia tpon, layan jer dia cakap panjang2.. biar abih duit tepon dia.. hohohoh..

Ceera said...

mak aiiiiii

ada eh..

bodoh betul orang indon tu, tak agak2 nak menipu...

lavender said...

org indon pandai ckp L+*#@$ ek?

bendul said...

ceera: yer.. dia sgt bodoh.. gamaknyer dah kena maki lebih dari 44 kali kot..

lavender: uihhh.. kalo dia tau kat sini ada menara celcom, takat mencarut2 tu aper hal sgt..

Dayu said...

hhohoho..
tak berputus asa lagi usaha nak menipu org tau derang ni...

pastu dah kantoi, dia lak nak maki2 org.

bendul said...

tu la yg tak suka tu.. dah kantoi patut kena malu la.. ni maki2 plak.. giler ker aper..

d'frinksh said...

kuang ajiaqqqq btollll...tah ape la sbenanye niat dia tu...

biskutrajin said...

cm betoi je ckp pakleh 2...gerun3

biskutrajin said...

cm betoi je ckp pakleh 2...gerun3

bendul said...

d'frinksh: mmg kurang ajaq.. perlu di ajaq.. dia nak menipu, tapi tak reti..

biskut: hehehe.. betoi ker..? dak la.. bedosa tau kalo pecaya.. hehehe..

Anonymous said...

dia marah psl ko kata dia indon.
indon maksudnya org kelas bwhn bg dorang.
dorang bukan cikai2.sbb tuh buat scam.

gilo

Anonymous said...

sori kalau aku nyibuk. baru je tadi aku dapat call dr no yg disebutkan di atas. tapi aku tak angkat sbb aku pelik dengan no yg amat panjang tu.lagi plak kod negara bukan kod negara malaysia. lepas tu aku terpikir nak search no tepon tu kat google dan aku terjumpa blog ni yg membincangkan pasal no yg dimaksudkan.

huhuhu...sib baik aku tak angkat.kalau tak aku punboleh gaduh gak kot ngan indon yg call guna no yg di maksudkan.

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger