My future begins.. (Part 1)

5 May 2004, tarikh keramat dalam hidup aku..
daripada student, aku beralih profesion sebagai pekerja kilang..
no more go to school, dalam hati aku..

kerja ok, seronok..
aku kamcing ngan bos jepun,
seperti yang aku nakkan sangat, hari2 aku cakap nihongo..
buleh muntah2 la kira, betapa kerap nyer aku speaking japanese..

kompeni aku start new projek, NOK*A projek..
produce spare part henset, dalam clean room..
japanese boss memberi mandat untuk aku jaga both side of cleanroom,
production and IPQC.. (actually, QC dept la yg take over IPQC..)
and FYI, budak IPQC semua girls..

bulan 9, berapa haribulan aku tak ingat..
ada budak IPQC baru masuk..
uihhh.. comey2, halus2 gitu.. muka macam anak mami..
kepoh la plak kilang tu jap, ada anak mami masuk keja..
(actually bukan anak mami pun..)

aku pun secara tak sengaja, tgh sembang2 ngan one of operator aku,
terkeluar la pasal anak mami yg baru masuk tu..

"mael, hang tak bekenan ka budak baru tu..? comey ja aku tgk.."
"budak tu ka..? laa.. aku kenai dia.. hang jgn habaq org lain plak.. dia dok sebelah umah aku jaa.."
"btoi kaa..? kira aku nak suh hang kim salam kat dia buleh sgt la..?"
"hang biaq betoi azuri.. hang bukan dah ada marka ka..? dia pun payah sket nak suka2 kat org nih.."
"laaa.. saja nak kenai2 ja.. bukan apa pun.. kira adik angkat la.. hahaha.."
"yer la.. nanti aku kim salam.."

so, bermula la hari aku dengan mengusha budak baru tu setiap hari..
ada respond plak tu.. aku cukup berkenan ngan pandangan sisi budak tu..
lawo sungguh..
kengkadang, secara tak sedar, dia plak yg usha aku..
hohoho..

dalam masa yg sama, bebdk IPQC nih selalu kena marah ngan kak S..
diorang semer benci ngan kak S masa tu.. (skang pun benci gak.. hohoho..)
pernah skali aku kena marah ngan manager kak S pasal pepandai buat agenda nak menggulingkan kak S nih..
dia kata aku pepandai amik tau hal QC..
wut ever laa..

tapi aku masih tetap nak usha awek kesukaan aku tu..

lama lama..

"weh mael.. hang slalu jumpa ka budak tu..?"
"dia kalo dia pi kedai sebelah umah aku tu, dia lalu la dpn umah aku.. awatnya..?"
"hang pass kat dia surat nih.. hang jgn baca plak.."
"hang nih laa.. sungguh2 noo.."

actually, surat tu aku tulih macam nih..
"017-******* ni no tepon saya.. ada masa kol/msg ler.."
kalo dia kol, means ada 2 belah tgn ler yg bertepuk kan..
kalo dak, means nothing will happen laa..

esok nyer, aku tgk henpon aku ada miss kol..
no sapa aku tak tau..
aku pun kol balik..

"hello..?"

to be continued..

Monday, August 25, 2008

14 Comments:

Ayaq masak said...

5 May... 2008? Tak ke baru bebenor tu?

bendul said...

hahaha.. sori sori.. tershilap.. sudah di edit.. sila baca semula..
(weh.. nanti lepas grad hang jadik auditor macam pocket la.. nampak macam ada ciri2 tu.. hahaha..)

~ mizzAmy ~ said...

~ tahun 2004? 4 years back la ekh? cepat skit post yg part 2 nih. tak suka tul if ada part2 nih. menggangu konsentrasi betul. :P ~

Dayu said...

mengimbau kenangan nmpak..

ni tribute untuk sape lak ni? kak yana ke...

cepat sambung...

shafa said...

Cepat sikit tang sambungan dia tu, aku x sabar nak baca ni.

Pocket said...

sekali pocket yang call daaaa...
heheheh tak der tak der, pocket n bendul baru jer koling mengoling semenjak 2006 kot..

tte..ooiii..sambung cepat!!

Ayaq masak said...

ahahaha taknak aku... natang audit tu pun aku taktau..gile..ahahaha

dey tsuzitekudasai! osoina. *jongket kening*

LayarLara Legendary Of Journey said...

amboii amboiii mengimbau kenangan nampaknya.. peh tu dok sesengih..

bendul said...

to all:
hahaha.. amboi2.. tak sabo2 nak tau rahsia aku nampak..
kan dah kata dulu, cerita dia panjang.. so, kena sambung2 la..
kalo dak nanti jadik novel..
hohoho..
sabo yer..

antalya said...

permulaan yg menarik. xsabo nk tau kisah2 selanjutnya

biskutrajin said...

mcm tau je cite berkenaan sapa neh..hehhe

bendul said...

antalya: heheh.. kena sabo jugak.. byk lagu yg bakal menyusul.. ada 10 part kot.. hohoho..

biskut: kalo dah tau, buat2 tak tahu.. takut ada org yg tak tahu, nanti kantoi plak..

Nurmala said...

Wak!!!!
Naper to be continue pulak..
Tak sabar nak tau kesah selanjutnya nih…

lavender said...

haiyoo syo suwitt la bro..hohohoho.. kene jd pembace setia la pasneh hahahahahaa

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger