Nooooooooooo...

I'm no daily blogger anymore..
My post skipped for 2-3 days..
Tu la yg membuatkan aku rasa macam nak merompak kedai komputer jer..

I need a notebook..
I need a broadband in my house..
So i can wake up late, blogging..

So, yana akan mengamuk2 marah aku tdo lamat..
padahal yg nak kejer esok nyer aku, bukan dia..
dia dok umah jer jaga naufal..

eh eh..
belum citer lagi yer..?

laaaa... yana benti kejer dah laaa..
29hb lepas ari last dia kejer..
sapa pun tak tau dia benti..

korang nak tau pasal per dia benti..?

1) pasal bulan poser dia kena masuk kejer kul 7 pagi..
- kul 7 pagi, hmm.. lepas sahur takleh tdo dah.. kiranya dgn aku2 sekali takleh tdo dah pasal nak anto naufal balik umah mak plak..

2) pasal bulan poser nih, kejer ipqc byk giler..
- dah la masuk kul 7, lojik ker kalo kena balik kul 7 mlm..? nak berbuka lagi.. mak nak bersiap berbuka lagi, nak jaga naufal lagi.. hoooo.. kalo kul 7 taper.. buatnyer kul 9 setgh..? cemaner..?

3) takleh nak afford yana naik moto, aku naik keter..
- dah kejer sekali, dtg sekali la kan.. tetiba lak derang nih tuko time plak.. kalo umah depan kilang taper.. ada la dekat 15 km.. sebulan dah rugi brapa dah..

4) pasal department dia gila..
- qc dept gila ker, supervisor/manager dia gila ker aku tak tau.. dah la announce tuko time kejer tu lewat.. masa yana gi jumpa leader tanya buleh dak dia stick to the old working time, 8am to 5:30pm, pasal dia ada masalah nak masuk kul 7.. korang tau leader dia cakap apa..?
"nak cuti sebulan ker, nak benti kejer..?"
aku rasa firaun pun ada buleh tolerate lagi kalo bwk bincang btol2..

5) Kak S is a stupid a**hole..
- Kak S is a tomboy who neglect company rules and make her (his?) own rules..
kompeni bagi kain tudung untuk staff yg pakai tudung.. tapi kain dia mengalahkan kain langsir, keras nak mampus.. hari first org pakai, semer komplen keras n sakit kepala pakai.. yana plak sampai pening2, nangis2 dia kata takmo pakai tudung tu.. since staff opis pun ramai yg tak pakai tudung kilang tu, aku suh jer la yana pakai tudung biasa..
sok nyer, kak S jumpa yana and kasik warning pasal yana pakai tudung sendiri.. dia kata kalo sok nyer yana tak pakai tudung kilang, dia nak kasik warning letter..
ewaahh.. ko tak pakai tudung, senang jer cakap..
then 2 ari lepas tu, kilang bagi seluar plak.. tapi yang pelik nyer, kak S ni tak sebut lansung pasal sapa tak pakai seluar kilang kena warning letter.. pasal per, dia hari2 dtg kilang pakai jeans.. so, dia tak marah la org tak pakai seluar kilang..
korang tgk..? betapa tinggi nyer akal org yg kata aku ni lebih bodoh dari lembu tu..

aper2 hal pun, ari tu HR manager aku dari HQ seremban datang..
dan aku telah pun menceritakan segala nya kepada dia..
hahahahahaha..
baru puas hati ku..

siap HR manager aku panggil mengadap lagi QC manager aku tu..

dan tetiba plak, lepas tu, QC manager jadi macam malu2 alah ngan aku..
yang kak S ni jgn cakap la..
dah dekat 3 minggu tak cakap ngan aku..
lantak ko laa..
berani buat silap lagi lepas nih..
aku saman ko kat mahkamah..

hua hua hua..
puas puas dan puas sgt2..

tapi..?
bila yana benti, means yana tak kejer..
bila yana tak kejer, means yana takder income..
bila yana tader income, means aku kena kaber expense yana..
bila aku kena kaber expense yana, expense aku lak tak terkaber..

cilanat punyer kak S...!!!! (bulen poser takleh maki teruk2..)
ni semer ko punyer pasal ko tau dak..!!!

aarrrggghhhhh....!!!

Monday, September 08, 2008

16 Comments:

Pocket said...

peh , ko upah jer samseng memana gi pukul dia, aku ado connection..
hehehe
(Bebetul jer pocket kan)
so yana tak keja, ok ker beb?
dah la nak raya nii...
sabor bendul...
ko ajak la dia wat projek bulan pose,
last time aku dgr dia pandai masak mee goreng .. heheheh:)

Ayaq masak said...

sabo saboooooooooooooo. jual kuih raya jom.

shafa said...

Kak S ni patut bagi warning letter dekat dia. Apa punya manusia...ni dengki ngn sesama melayu. Ni jenis melayu mudah lupa, dpt pangkat sikit org melayu dia tindas dulu.

Ceera said...

takpe, aku tolong ko maki sekali...

tapi ok la kan.. ko dah ngadu tu.. puas jugak hati aku.. muahahahaha...

Rashid said...

salam pocket,

hanya satu, banyakkan sabar ya... saya doakan pocket sekeluarga beroleh kejayaan nanti & keberkatan hidup.

K.Jah said...

best! can exchange link meh??

~ mizzAmy ~ said...

~ tak per la, just take it sebagai tak dek rezeki utk Yana kat situ. mana la tau, jap2 agi dpt rezeki lain pulak ker... kalau kat tempat kerja camtuh, baik la benti. wat sakit jiwa jer. ~

kewlkidz said...

errmm..

lek aa bro..

apa kata ko suh yana pi borong kuih raya kat mana-mana iks, pastu jual kat kilang tuh. ko pi wat marketing.

kencang income neh..

at least, bleh kaber time raya..

tokorode, hq ko kat seremban?? yang kat senawang tuh ke..? sebab masa aku keje senawang, memang ada satu kilang kecik nonet ada lambang kaisha ko..

bendul said...

pocket: ko kenal samseng mana..? aku ada kenal gak, sarip dol samseng kampung dusun.. hua hua hua..
bisnes sket2 tu ader.. kueh raya mmg ada jual dah.. nak beli..? 50 biji rm12..? nak..?

ayaq: sabo mmg sabo.. dan kuih raya mmg tgh jual.. ada 40 jenis.. memacam adaaa.. beli laa.. meh meh meh.. tlg sedara mara.. hohohoh..

shafa: taper laa.. since yana pun dah benti, maleh dah nak amik tau pasal kak S ni.. tapi kalo dia carik pasal lagi.. hhohoo.. world war 3..!!

ceera: ahahaha.. jgn maki lebih2.. nanti kurang pahala poser.. agak2 stgh bakul ok ler maki tu..

cikgu rashid: time kasih.. insyaAllah, doa cikgu nih berkat belaka.. hehehe..

k.jah: weh.. omak kepado si nabil ko..? hahahah.. lu pikir la sendiri.. wahahahaha..
exchange link..? nak money exchange pun buleh.. siler siler..

amy: yer.. at least skang nih kurang sket sakit jiwa.. pasal dah tak brapa pedulik sgt pasal kak S tu.. ada la hikmah nyer tu kan.. sesama la kita bersabo di bulan poser nih..
amy tak bisnes ker bulan poser nih..? hohohoho..

azil: haaaa.. meh la beli kuih aku.. 12 inggit jer 50 bijik.. duit pos tanggung senirik.. hahaha..
alaa.. kantoi ker kompeni aku kecik jer.. hahahah.. biar kompeni kecik, tapi profit mencanak2.. hua hua hua...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

hohoho
kenapa ada hr mesti ala2 tomboy
watashi pun tak paham
hr watashi pun camtu maaaa

A t i Q a h said...

Ambik upah jaga baby pun ok gak. Ada la kawan si Naufal tu. Hehe.

antalya said...

kesian yana. dan kesian jugak kat ko.sbb kan..lepas ni konpemm si naufal lagik rapat ngan yana drpd ko hahahha

antalya said...

kesian yana. dan kesian jugak kat ko.sbb kan..lepas ni konpemm si naufal lagik rapat ngan yana drpd ko hahahha

juelee said...

keji giler Kak S.. Lahanat toi...
kuaq ajaq toi...
nantikan la pembalasan ko di akhirat sok muahahhahha
Sabaq noo bendul!

Nurmala said...

ayyakk!!!!
yana dah benti kerja?? Tak pe².. rezeki kan kat mana². Bersabar je la.. Kak S ni mmg nak kena ngan aku ni..hehe..(cam bagus je kan)

yankiut said...

Bendul..
first 3 yars of marriage tuh memang kena tahap kesabaran dan survival yg tinggi..lebih-lebih kalau first year of marriage dah ade anak sorang..

kalau yana tak kije takper..rezeki kan tuhan yg kasik..
ramai kawan aku yg hosewife dah start buat online shop..maybe leh la beli lab top dan masukkan broadband kat umah dan start jual ape-ape yg menarik thru internet..
anyway best of luck!

sebenarnya bila kita rasa hidup kita susah baru kita push diri kita pd satu limit yang kita sendiri pun tak percaya kita leh buat hehhe..

cam bagus jek aku kasik nasihat hoho

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger