Where's the Q..?

beberapa tahun dulu..

balik bercuti ke malaysia masa japan musim panas..
masa tu aku nak hantar satu parcel ke seorang kawan..

aku pergi ke pejabat pos..
org sangat lah ramai,
dan barisannya sangatlah panjang..

barisannya panjang kerana ada satu jer kaunter yang bukak..
kaunter hujung sekali ialah kaunter bungkusan,
not available untuk urusan selain bungkusan..

aku rasa macam bertuah la plak ari tu..
bangga jer pegang bungkusan,
terus ke kaunter bungkusan yg tader org berbaris tu..

"bang, saya nak hantar bungkusan nih.."
"bak sini nak timbang.."

lepas timbang, brader tu kira n kira..

"setem 8 inggit 50 sen yer.."
"ok, sat.."
kata aku sambil keluarkan duit..

"nah.."
"aaa.. setem kaunter sana dik.. kena berbaris.."
"berbaris kat mana plak..?"
"tu.. barisan sebelah tu laa.."
sambil brader tu tunjuk ke barisan yg sangat panjang itu..

belum sempat aku kata apa2, brader tu blah sambung kejer dia..

nak marah pun, ramai org..
silap2 sendiri yg malu..
aku habiskan 45 minit beratur untuk beli stem yg aku nak..


skang nih, lama dah tak g pejabat pos..
tak tau kualiti kejer dah berubah ker belum..
takut pulak rasa nak pegi beli setem..
takut kena berbaris n tunggu lagi..

Wednesday, September 10, 2008

12 Comments:

Ayaq masak said...

Bapak aku suka pi pejabat pos kat tesco. Heh.

Nem0 o0h Nem0 said...

takat ni aku g pejbt post kt de curve,senang jek tp kalau maleh sgt suh jek org lain poskn..hehehe

shafa said...

sama jer service dia....mcm zaman dulu2. Untung berlipat kali ganda setahun...sekarang lagi laaa untungnya...ngn rebet lagi..Pos express tapi sampai lambat gak..Malaysia Boleh!!!

~ mizzAmy ~ said...

~ amy pun suka pi pejabat pos tak The Curve. dah la tersorok.... sah-sah tak dek orang. hehehehe... ~

Pocket said...

aku suka gi pejabat post kat k4 sini,
pasal orang tak la ramai sangat.
BM? susah benor nak masuk nyer ...
jalan ntah hapa hapa ntah.

bendul said...

ayaq: ko plak..? tak pernah pegi pejabat pos ker..?

nemo: de curve..? uihhh.. macam kat oversea jer.. hohohoho..

shafa: yer.. m'sia mmg boleh sesgt.. boleh membuatkan rakyat tertanya2 dan meluat @ menyampah..

amy de curve jugak..? uihhh.. tingin la plak nak pegi.. tapi kalo tader org pun, bukannyer pegi hari2 kan.. :)

pocket: k4 ada post opis ker..? hmm.. tak penah nampak plak.. (tak penah tau sebenonyer..)
BM tu mmg laa.. bebelit2..

Kekanak Tokyo said...

Saya pun suka ke pejabat pos~~sebab kat situ saya akan tau wang dah masuk ke belum~~~Wang~wang~~

antalya said...

pos malaysia skang dah ok..much better than before

Nurmala said...

ada sesetengah pejabat pos dah pakai no.. ada yg kena q lagi. tapi masa aku g claim rebate tu, mak aku punya la bising sbb aku kua kul 11. dia kata sure penuh punya..sekali,sampai sana,aku jadi org 1st sekali..ehehe..means tak de org la..wakaka

cHeRyNa PiReS said...

ibu ku baru jek gi tadi.
same je...pekerja pos masih suke berbual sesame sendiri berugrau senda sambil melembapkan proses...hehehe...

Ceera said...

huhu.. aku pun lama dah tak gi pos.. takmo gi pun...

nadia yuna said...

skg da sonang! sekojap ajo pon =)

cuma pekerja pej pos tu..
nasibla, kekadang ade gak yang cengeh! fuh, maleh nak layan

** i'm new here. i've been ur silent readers 4 a while, & i love to reads ur blog, especially da love story! best2

=)

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger