Kenangan..

Weehh..

sori kepada pembaca semer..
lately agak bz,
agak malas,
agak penat,
segala alasan nak bubuh kat sini rasanya..

tapi, apa guna dapat title daily blogger yer dak,
kalo tak update..

nak citer,
bebaru nih, buat 5S kat umah..
ada satu bilik kat dapur tu,
mmg buat jadi stor,
so, rupa pun macam stor lah..

kemas punya kemas,
terjumpa satu kotak besar..
bukak tgk,
laaa.. brg2 aku bwk balik dari jepun dulu..

memacam ada.. (tak la memacam sangat..)

1) Passport

aaa.. passport aku nih dah tak valid benonyer..
pasal takder smart chip situ..
aku buat passport taun 1997..
masa tu tader chip2 lagi nih..
since nak renew pun tak buleh,
aku campak dalam stor jer laa..
page yg aku snap tu, ialah visa terakhir aku kat jepun..
dengan cop terakhir semasa aku balik sini.. (3-April-2004)

2) Japan Korea World Cup 2002 Adidas Muffler

aku beli pun pasal ada tulis "FORZA AZZURRI" kat situ..
aku tak sokong italy sebenonyer..
aku sokong england masa tu..
skang aku sokong belanda plak..
dan aku tak pernah sokong itali..
aku suka merchandise dia jer,
pasal ada byk tulih AZZURRI..

3) 1,000pcs jigsaw puzzle

hmm.. aku pernah berusaha buat benda nih..
tapi pasal byk sgt kaler putih,
aku jadi meluat..
dan aku tak pernah siapkan..
ada sapa2 nak tlg buatkan..?
aku upah 50 hinggit.. (serius..)

4) A can full of keychains

jauh perjalanan, luas pemandangan..
jauh perjalanan, byk keychain yg dibeli..
ingat keychain2 nih nak gantung kat dinding,
tapi pasal skang nih dok umah sewa,
kena hambat ngan tuan rumah plak..
frame kan..?
hmmm.. money money money..

5) 2 universal studio coasters

actually, masa gi Universal Studio dulu,
memacam beli..
tapi semer dah ilang(?)..
maybe byk yg tertinggal kat jepun sana..

6) Medals

haaa.. nak kasik tau..
masa kat jepun dulu, aku sgt2 lah sport man..
segala sukan aku main..
segala sukan pun aku byk menang..
nih pun byk dah buang..
pasal medal tak lawa, or pasal tak dapat johan..
dapat no 2 ker 3 ker, medal campak jer merata..

7) Bowling set

aku jumpa beg boling aku..!!
dah berabuk dah..
lama tak main boling..
apa ada kat dalam..?

haa.. nak kata complete set, dak laa..
tapi ada bola, kasut ngan glove..
beli kat jepun dulu murah jer..
dan main boling kat jepun murah..
tu yg nampak "sizen" tu..
kena lanyak gila2..

nak kata pandai main dak ler..
tak terer mana, high score 234 jer..
ni pun dalam beg tu terjumpa satu score sheet..
ni ler rupanya score sheet boling kat jepun..
dia rekod semua play kita..
siap buat analisis lagi.. FOC..

so, tu ler benda2 yg dah lama terkubur dalam stor rumah aku tuh..
byk lagi, tapi kurang memori..
yg aku tunjuk sini, byk memori dia..
priceless lagik..

tapi nak kira betul2 nyer memori,
kena bukak album laaa..
tapi semer hard copy nyer pasal,
takleh attach kat sini..
nanti aku gi carik soft copy dia gi mana..
buleh kongsi kenangan..

so, korang pun gi la buat 5S jugak..
mana la tau, kot2 terjumpak kenangan lama..
buleh kongsi gak kan..

Friday, September 19, 2008

19 Comments:

myspace mobile blog said...

yeah! its much better,

Pocket said...

hoh!!
pocket memang tak nak wat 5S dalam 'kotak' itu...
banyak sangat kenangan yang unbearable.
heheh, bowling? aku pun ado jgak dulu buah tu n kasut tu sebijik.
ntah apa dah jadi ngan benda tu skrg ni.
hohoooo....

ko amik jer gambo and scan jer :)

cHeRyNa PiReS said...

waaaaa!!! leh jual kat ebay:D

Kekanak Tokyo said...

saya skang ni baru dok mula mengumpul benda2 yg sah2 satu hari nanti akan kena tinggal jer kat tanah seberang ni.

Bowling sini murah kan??siap buat analisis tu best tu. hu hu~ tak lama leh bukak file "my bowling" tuk taruk sumer score sheets.huhu~

Nurmala said...

masa nak kemas stor tu mesti cam lambat sattle je kan.. ye la,nampak satu benda kenangan, dok teringat kisah ngan relted ngan benda kenangan tu.. pastu jumpa benda lain pulak,dok terkenang lagi. eh..yeke?? ke aku je yg cam gitu??

bendul said...

pocket: kalo "kotak" tu, baik tak payah buat.. takut yg tak guna punya tak terbuangkan.. baik tak payah tgk lansung..
then, kalo dah jumpa set boling tu, let me know.. kita gi lagi sekali like old time.. hahaha..

cheryna: ebay..? tak payah.. jual kat sini pun buleh..
lelong lelong..!! bid start from 10 dollar..!!

kekanak: kenangan untuk yg bawak balik, beli yg kecik2 jer.. senang nak sumbat dalam beg masa balik nanti..
boling murah kan.. buleh dok situ berjam2 main boling..

nurmala: mmg lamat pun.. kekadang tak bergerak pun.. belek sana, belek sini.. last2, tak kemas pun..

~ mizzAmy ~ said...

~ kalau bukak balik barang2 lama memang akan ada setiap story nya tuh, kan? KLMJ betul la... ~

biskutrajin said...

aape meaning azzuri dlm bhse italy ekh?

Pocket said...

tang bowling ball tu, memang dah konpom ilang dah!!
hahahaha, sorry,
tp tang keychain tu ado la.
apo yg buleh kita buat berdua ngan keychain yek?
hohooooo

Ayaq masak said...

bowling murah tu, brape hengget satu set bang? Aku asal boling je masuk longkang. tak masuk longkang pun bola screw las2 masuk longkang jugak.. huhu

rudy bluehikari said...

natsukahii darouuu!

peej said...

owh saya sangat suka jigsaw puzzle..mencabar minda..bile siap sgt puas hati...

SR said...

update la my future begins tuu..saye suke!hehe.onegaishimasu~!!

bendul said...

amy: yer, ada story pada setiap brg tu.. beza nya, story yg best atau kurang best atau tak best lansung..
KLMJ tu aper amy..?

biskut: azzurri tu maksud dia "sky blue" dalam bahasa itali..

pocket: laaa.. ilang kaa.. cemana nak battle lain nih..? takper, karaoke tak perlukan peralatan.. kita gi lagi sekali..!!
bawak sekali keychain2 yg ada.. hahahah.. (nak buat apa tak tau laa..)

ayaq: wehh.. bagus jugak masuk longkang tu.. at least org kedai tak payah cuci dah.. hahahah..

rudy: tashikani, natsukashii desu.. anta no koto omoidashite mo natsukashii desu..!!

peej: memang mencabar minda.. bila dah tercabar sgt tu yang dia jadik masuk kotak balik tu.. arrrggghh..!!

sr: yer ker suka..? hmmm.. kalo suka kena tunggu.. tak buleh nak total recall lagik..

antalya said...

xperlu wat 5s..brg2 kenangan semua simpan dlm kotak kat bwh katil.selalu jugak belek2 sambil mengenang memori bila xde nk wat apa

Ceera said...

gile berlagak medal tak lawa campak2, hahaha..

tapi kagum ooo.. sportman ko rupenya..

kojah said...

i link ur page yerk...huhu

bendul said...

yun: last2, mmg tak buat pun.. semer masuk kotak balik.. tunggu untuk dibukak, dan dikenang semula..

ceera: dolu2 mmg cargas dan aktif.. sekarang pun actually nak bermarathon 10km or main bola full 90 minutes tu buleh lagi.. tapi muntah monggek semer laa..

kojah: buleh buleh buleh.. takyah mintak permisi pun takper.. nanti saya link awak jugak..

AdSense said...

Great blog, hope to see more cool news soon!

Visit mine: Advertising Program Learning Centre

Hopefully you'll enjoy through day!

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger