Hate to be nice..

yesterday, aku ngan family aku semer,
g ke beruas, melawat kak nor..

kak nor is the one who use to look after us,
back in 1984, when we were kids..

her brother, wan, was my classmate from standard 1 until standard 6..

we have some chat, talk about past stories, n have simple dinner..

pregnant wan's wife also there, but wan was not..

she was siting beside makcik (wan's mother)..

then yana try to be polite, break the ice with her, and asking..

"brapa bulan dah..?"
"hmm.. 8 bulan dah.."

i remember, i did went to their wedding,
and suddenly this words came out from my mouth..

"8 bulan..? tapi rasa macam baru jer lagi gi kenduri ari tu.."

argghh.. apa aku cakap nih..?
tetiba tersedo, dan terpaksa cover balik..

"aah.. yer ler jugak.. tahun lepas kan.."

balik tu dalam keter, yana marah giler kat aku..
nak buat macam mana, tersasul..
tu yg malas nak ramah sgt ngan org kengkadang tu..
iskk..

to wan n wan's wife..
reaaaaaaaly sorry.. tersasul giler.. heheheh.. jgn amik ati aaa..

Monday, September 01, 2008

14 Comments:

Pocket said...

heheh,
nak wat camno,
kekadang tu memang susah nak control,
terlepas cakap punyer lah...
heharap dia tak amik hati,
susah jgak tu bro!!

shafa said...

ssh nak cover...dah tersasul kan.

Rashid said...

tak pa. bukan sengajakan? dia pasti mengerti..walaupun sikit terasa di hati. ahhh lama-lama hilanglah tu..

jangan risau!!!

Kekanak Tokyo said...

alangkah indahnya kala masa tu ada butang backspace ...

biskutrajin said...

oit...mane part 5?

d'frinksh said...

adoiyai...nak wat camne kan..it happens...kite x berniat, we r juz being spontaneous...

A t i Q a h said...

hahaha..terlebih ramah yeh bendul. ;P

ayaq said...

Kalu haku..err.. rasa macam baru jer lagi gi kenduri ari tu................................... wahhh bunting pelamin!!! *giggle giggle*

Ceera said...

bunting pelamin la tu... =P

tapi biasa mmeang cam2 tau... rasa cam baru je gi kenduri dorang, rupenya dah ada anak satu..

masa cepat sangat berlalu..

juelee said...

ala..
masa kekadang cepat sgt..kiter pun tak perasan.. lagipun baguih ape dapat anak awai2, leh ngeratkan hubungan chewaaahhh cakap macam org dah kawen je aku nieyy

~ mizzAmy ~ said...

~ hehehe... cemana leh tersasul cam tuh sekali? hope la dia tak pikir bukan2. ~

Dayu said...

bila dah tersilap cakap mcm tu mmg rasa nak tampar2 je mulut sendiri kan..

bro, cepat smbung novel...

publish banyak2 skit

cHeRyNa PiReS said...

waaaa....seram nye bace...
nasib tak ko ramah ngan aku bendul...kalo tak sure aku dah nangeh kat situ kalo jd org tuh:D

org beruas said...

"8 bulan..? tapi rasa macam baru jer lagi gi kenduri ari tu.."

uish....

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger