My future begins.. (Part 7)

aku dan yana telah berjanji,
kami akan sehidup semati,
sampai akhir hayat..

aku berpesan pada yana,
supaya tabah hadapi segala apa yg bakal menjelma..
aku risaukan yana..
aku 26 tahun, yana masih 19 tahun..
bagi aku yana tak cukup bersedia untuk semua ini..
semua "bala" yang bakal menimpa kami..

aku dengan masalah aku,
hubungan aku dgn yana tak direstui keluarga..
yana dengan masalah nya,
masih merahsiakan hubungannya dgn aku..
hanya emak dan kakak yana yg tahu..
itu pun jenuh dinasihatkan supaya berhati2,
jangan sampai yg abah dan abang2 dapat tahu..

somewhere middle November-2004,
"b.. 22hb ni besday abang.. kita gi celebrate nak..?"
"ari keja la bang.. nak celebrate camna..? keja abih pun lamat.. kul 7 dah kena sampai umah.."
"btoi jugak aa.. kita cuti laa.."
"boleh la cuti, tapi kalo mak tau habih laa.. takpa.. b pagi kuaq, buat2 macam nak pi keja, tapi b pi la umah aizan.. b salin baju kat sana, abang mai amik b kat yawata.. petang abang antaq la balik umah aizan.."
"takpa ka macam tu..? kalo buleh, abang nak ajak gi ipoh.. abg ingat nak beli something untuk b, sempena kita dah jadik couple nih.."
"abang nak beli apa..? camtu b pun nak beli jugak laa.."
"abang nak beli cincin kat b.."
"ok.. b pun nak bagi cincin jugak kat abang.."
"ok.. so, jadik aa.. gaji 22hb kan.. 23hb kita pi.."

so, masa pun tiba,
pagi yana keluar rumah, terus ke rumah aizan,
salin baju, then tunggu aku kat yawata..
aku pun gi pickup yana,
kami pun pergi ke ipoh seperti yang dirancang..

petang, dalam pukul 3, kami bertolak balik ke penang..
dalam perjalanan, yana dapat call..
aku tak berapa ambil peduli sangat,
tapi aku merasa macam ada sesuatu akan terjadi..
habis telepon, muka yana cemas..
yana suruh aku benti keta di r&r bukit merah..

"kenapa b..? sapa telepon..?"
"kak b yang dok BM tu tepon.. kecoh dah kat umah yang b kuaq ngan abang nih.."
"looo.. cemana buleh kantoi..?"
"tadi masa b tunggu abang kat yawata, member pijan nampak abang mai amik b.. dia pi tepon pijan habaq kata b kuaq naik keta ngan laki.. "
"pijan tu sapa..?"
"abang b yang dok rawang tu.. dia la yg dok jaga b sgt2 selama nih.. dia member ramai.. abih laaa.. cemana nih bang.."
"issskkk.. jadi camni plak.."
"abang.. abih laa.. mati b kena pukoi ngan depa.. kalo abah tau lagi la teruk.. abang pun sama.. depa mesti pi carik abang punya.."

aku diam.. kepala dok berpusing, tak tau nak buat macam mana..

"macam ni laa.. sapa ada kat umah..? abah balik kul brapa..?"
"ada mak ngan ayin ja, abang b yg last tu.. abah balik kul 7 slalu.."
"camni.. kita balik cepat2.. b pi amik moto, b pi balik dulu.. tunggu abang sampai umah b.. habaq kat mak, abang nak p umah b.."
"abang nak mati ka mai umah b.. satgi kalo abang b yg lain tunggu macam mana..?"
"mati pun takpa, asalkan abang pi mintak maap.. dah buat salah, nak buat macam mana.."
"b takut nak balik sorang.. abang teman la b.."
"ok.. lepas amik moto, kita balik umah b sama2.."

aku dah pernah nekad, nak jadi apa pun jadi lah..
alang2 menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan..

sampai jer kat umah yana..

to be continued..

Thursday, September 11, 2008

19 Comments:

cHeRyNa PiReS said...

aku rase macam bace cerite kasim selamat la bendul...hehehe...

Pocket said...

peh bendul, aku pulak yang jadi panic .. hehehe:)
bagus!! teruskan lg bendul,
hang memang pandai cekik aku,
dah sesak napas dah jap td ehek..^^

Ayaq masak said...

huu saspen

kolakolakila said...

saspennyer....
aku lak berdebar2 nak baca...;)

[[•­»Mrs.TaliKasut«­•]] said...

aduh x sabaq nak tau cite selanjutnye..

~ mizzAmy ~ said...

~ adeh... suspen sungguh. boleh plak to be continued. cepat sambung. ~

Ayong said...

giler saspen!

peej said...

wahh best nye..
apesal kisah cinta org semua best2 sgt nih..
teruja baca ni..
x sabar nak tggu part 8 pulak..

LayarLara Legendary Of Journey said...

pesal aku yang panik ni??

aieyza said...

uih.. sesak nafas kejap... cepat la sambung...... tak sabaq dah ni..

cik r33n said...

best..best.. x sabar nih..

Primadona Fuschia d' Lolita said...

gila tekad..aku suka

antalya said...

bravo beb..aku tabik springg kat ko. sbb ko berani ngaku salah ngan jumpa family dia. mmg ko anak jantan

kewlkidz said...

mintak oksigen! mintak oksigen!

Nurmala said...

weh..
ber dag dig dug jantung aku baca entry ni..ok²..cepat sambung..

cendawanintim said...

bila nak sambung nih..saspen..saspen

Ceera said...

ok bab ni scary woooooooooooooooo

gile kental ko..

biskutrajin said...

wah...takutnye...
ni betoi2 cinta x direstui neh...sambung2 cpt...heheh

juelee said...

takott nyer..
tapi aku salute la ko broo... berani menghadapi ape yang akan berlaku demi chenta hati ko..
Terharu aku sob~sob
selalu tgok dalam hindustan je adegan gini..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger