Hell of a raya..

iskkk..
mesti korang cakap,
"amenda la mamat nih.. balik2 raya dah tensen.."

mmg aku tensen..!!!

tensen 1
lepas berbuka hari ahad 28hb,
aku bertolak balik ke stewan ngan yana ngan naufal..
ingat nak lalu jalan bawah jer,
pasal tak byk keter..
yana insist nak naik highway gak..
taper laa..
cepat sampai sket kot..
keter dah servis semer dah..
baru naik highway 15 minit,
before exit bukit merah,
timing belt putus..!!!
kena tow balik bandar baru, umah aku balik..
kena RM100..
minyak full tank plak tu,
tak bleh guna..
so, aku balik keesokan harinya,
mimi ngan abg long anto balik..
kena boh minyak keta mimi lagi..
balik sini balik lepas raya,
pinjam keter bapak,
kena isi minyak lagik..
yg paling sadis,
enjin keter aku dah ranap..
kena tuko enjin..
mana aku nak cekau duit lepas2 raya nih..!!
koman2 2 ribu..
sesapa ada kuih2 raya lebih, tlg msg saya.. huhuhu..

tensen 2
hari raya pertama,
pegi umah org tu tader,
gi umah org ni pun tader..
last2 balik umah tunggu org datang..
pun tader org datang..
so, membuta jer la ngan baju melayu baru tu..

tensen 3
sepanjang cuti raya,
aku tak cukup tdo malam..
yg paling best,
malam raya ke 3,
abg long ngan mimi baru sampai,
kitorang gi karaoke,
then lepak mcd sembang hal family,
sampai pukul 4 pagi..
ingat bleh la tdo sampai pukul 9,
kul 7 naufal dah bgun..
kena layan dia plak..
abg long, mimi ngan lan layan tdo lagi..
kul 11 dah nak betolak balik sini..
ting tong giler..

tensen 4
raya ke-4,
aku gi umah kakak yana kat bukit mertajam..
sebelum tu dah berjalan merata dah..
aku pening kepala,
naufal tak tdo, dah flat..
tapi dok kalut nak main berlari2 lagi..
kat umah kakak yana tu,
lari punya lari,
naufal tersadung bucu karpet,
dahi terantuk kat bucu dinding..
aku tak pernah tgk benjol sebeso tu seumur hidup aku..
aku dah sesak nafas,
siap kepala dia bleeding lagik..
yana dah menangis..
naufal lagi kuat menangis..
nasib baik tak jadik apa2..
satu hari jugak la baru benjol surut..
mlm tu naufal tak brapa tdo,
sakit la tu..
sian naufal..

aku harap,
raya korang tak seperti raya aku..
cemana pun, aku tetap beraya..
aku tetap enjoy raya aku..
but it was hell of a raya..

Monday, October 06, 2008

11 Comments:

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

haiyooo byk tul dugaan
sabo jelah
ada hikmah semua tu bendul
uhuhuhuhuh

Ayaq masak said...

huhuhu siannye ko...

d'frinksh said...

adoiyai...byknye dugaan...sabo la yeaaa...

Ceera said...

sabor2.. itu dugaan raya buat ko..

cHeRyNa PiReS said...

sowi to hear dat bro...
harap ko byk2 bersabar...
aku sangatlah paham perasan ko pasal timing belt tuh sbb aku punye pon ranap awal thn nieh...siap ngan gear box skali hancus...lame giler aku menangeh lepas tuh...
ape2 pon...selamat hari raye...smoge segalanye ade hikmah yg lebih baik:D

biskutrajin said...

aiyark...keta kne overhaul la 2 eh?pergh...mmg spoil mood raye

Pocket said...

adoih laaa..
tang timing belt tu yg tak tahan tuu,
last aku dengor orang putus timing belt kena sampai 1500 siut.
peh, sakit jantung jgak wooooo

Kekanak Tokyo said...

raya saya jauh..tapi best.

juelee said...

samer la naseb kiter bendul..
aku nie xcident b4 raya..
ni dah kering poket nak anto repair..

Dayu said...

alahai...
dugaan raya namanya tu bro..
tapi still best kan raya..

simpan je dulu kete tu, bulan depan la baru betul kan

Nurmala said...

Sama la kita bendul..
Aku ni tiap2 kali raya mesti tension je…
Sbb kat umah aku tu ada 2 ekor dinasour…time2 raya ni dia mengganas..
Pastu pulak aku raya kat kl je..kl mmg lengang..semua org tak de..semua balik kg..nak raya kemana?? Aarrgghh…org beraya nak bergembira,aku ni tiap2 kali raya mesti sunyi..adik beradik tak dak..!!!huhu~~

*naufal dah ok???*

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger