Tak aci..

Ahad lepas,
aku gi beraya umah kakak yana kat bkt metajam,
masa balik, lalu highway..

sebelum sampai tol Juru,
jalan jem,
stat dari autocity..
aku dok lane belah kiri..

tetiba dari belakang,
ada satu bas ala2 bas pesiaran potong ikut lorong moto yg belah kiri tu..
giler..
menonong jer bas tu..
dan tak disangka2,
aku terperasan ada huruf dan lambang "PDRM" kat belakang bas tu..

haaa..!!?? aper nih..!?

bila sampai kat tol,
semer keter amik lorong tengah..
aku terperasankan bas tadi di tol belah kiri sekali,
so, aku pegi ikut belakang bas tu..

nak amik tiket jer,
tapi aper ker lamat sgt la pulak..
sampai turn aku nak amik tiket,
awek tol tu cakap kat aku,

"sori yer bang.. bas polis, kena cop free.. tu yg lambat sket tu.."

aku senyum jer..
dalam hati,
dah ler bwk kuwang hajo, free plak tu..

yana, masa tu tgh meriba naufal,

"org tol tu cakap aper bang..?"
"aaa.. dia kata lamat sket pasal bas tadi kena cop free dulu.."
"haaa..!!?? free..!?"
"kenapa..?"
"amboiii.. b naik ambulan masa nak beranak naufal ari tu, kenapa ambulan kena bayo..? tader pun cop cop free..? awat, bas tadi tu spesel tang mana..? ni ambulan bawak org sakit nih, kalo mati macam mana..?"

hmmm..
cemana kengkawan..?
errr.. post aku nih merbahaya ker..?
kalo korang rasa merbahaya, cakap cepat2..
buleh aku delete..
takut la jugak.. heheheh..

Tuesday, October 07, 2008

14 Comments:

biskutrajin said...

erk..free eh?jap tanye ayah jap..ehehe

Anonymous said...

erm..memang tak aci..!!

bendul said...

biskut: waaarrggghh... tidak tidaaaakkk.. jgn tangkap aku...!!!
hahahaha..

Ceera said...

hehehe..

entah ler, tak tau bahaya ke dak..

tapi memang tak aci o..

aku komen dia membahaya ke idak nie? =P

Nurmala said...

Mmg la kurang ajaq kalau cam gitu..
Aku x nak cakap lebih² takut kena ISA..

Wak!!!bahaya gak la kau nyer entry ni sbb Pak Lah kan dah cakap setiap blogger mesti bertanggung jawab atas setiap yg tertera di dalam blog mereka…

cHeRyNa PiReS said...

kesian aci kat estet!

so, aku takkan cakap tak aci!

aku cakap..."kepale oootaaakkkk???"

tak gune tul...patut ditarik balik keistimewaan free tol tuh...

aku sokong blog nieh:D

lindosh said...

sabtu & ahad lepas memang jalan jem gilos. tak gerak2.

bas pdrm tu.. isk tak patot tak patot. apa la spesel sgt depa tu. mmg tak patott

~ mizzAmy ~ said...

~ lor, ambulans kena bayar tol ker? patutnya, yg kecemasan tuh la yg tak yah bayar. ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

tang ambulans bayar tol tu patut dipertimbangkan

tp jgn la sampai salah guna

nk cari yg telus tu ssh
uhuhuhuh

Pocket said...

tp adik aku kato dia pun pernah keja ospital jgak,
kekadang tu diorang dah terlambat nak berbuka posa, diorang taruk jer siren.

ado jgak la mishandle kat situ kan.

fickel minded said...

sangat tak setuju.
patutnya..ambulance la tak yah bayar.tak aci..!!

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

eheheheheh
pocket ckp tu betul gak
watashi pun pernah wat camtu dulu
*watashi dulu st john

duty kt highway
jem teruk,sbb nk cepat
taruk siren so byk owg bg laluan

uhuhuhuhuhuhuh

watashi bersalahhhhh

bendul said...

ceera: takper ceera, kalo kena tangkap, kita kena tangkap sesama.. hahahah..

nurmala: alaa.. cakap pasal bayar tol free jer.. takper, aku bertanggungjawab sepenuhnyer membabitkan korang.. hahahah..

cheryna: amboi.. lebih dari aku nampak.. yer yer yer.. sila sokong lagik..

lindosh: kalo yer pun jem, undang2 tetap undang2.. padahal diorang yg kuatkuasakan undang2..

amy: memula pikir macam tu gak.. tapi yana yg naik, dia yg tahu, so, betul la tuh..

hana mmg pun.. keistimewaan kengkadang diberi untuk kesenangan semua.. tapi jadi kepentingan pihak tertentu plak..

pocket: hohoho.. tu lagi best.. ntah2 ader antara kalangan diorang nih yg nak terberak pun buat macam tu.. sapa tau..?

fickel: hmmm.. tapi kita sekadar buleh bersuara.. huhuhu..
tu pun silap2 kena tangkap..

hana: kena bertobat.. hahaha..

Anonymous said...

salam..baru dapat baca ur blog from mala's blog..

actually bukan free..selalunya kalau pihak "P" tu guna toll (contoh, kereta "P", Bas "P") depa tak bayar on the spot.

Depa gunakan sekeping tiket atau kertas khas untuk di beri pada pihak toll dan bila sampai masanya pihak toll akan kumpul dan pembayaran akan di buat terus oleh pihak "P" pada toll2 yang berkenaan..

Kadang2 tukang jaga toll memang tak tau apa2..tau ambek aje..tup2 kata semua tu free..kira salah dah tu..

p/s: harap fakta ni betul..tak mau orang bole salah erti atau fahaman..

-Aku seorang anak "P"-

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger