Papa nampak dak..?

Semalam aku balik awal..
kul 7 aku dah finish dinner ngan yana kat umah..
lepas dinner, naufal lak dinner..
yana yang suap naufal..
aku lepak isap rokok,
tepi sliding door..

tetiba naufal menangis..
tak abih makan pun lagi..
aku biar jer yana handle..
tapi tak settle2..
naufal dok menangis lagi..

aku pun pegi ke naufal..
tanya dia apsal.. (mmg la susah nak sembang ngan dia..)
dia dok nangis jugak..
makin lama makin kuat dia meraung..
aku tanya dia sakit tang mana, lagi kuat dia meraung..

tiba2,
naufal menjengok2 ke dalam toilet belakang aku..
toilet yg gelap dan pintu dia terbukak..
bulu roma aku meremang..
tv tgh azan..
teringat aku yg setan2 semua masuk toilet masa azan..

cepat2 aku dukung naufal..
serta merta dia benti menangis,
tapi masih menjengok2 ke dalam toilet yg gelap..
sambil menunjuk2 jari nya ke situ..

"naufal nampak depa dalam toilet aaa..?"
naufal seolah2 mengiyakan,
sambil masih menjengok dan menunjuk ke dalam toilet..

azan pun habis..
naufal dah tak menangis dah..

"sudah.. jgn kacau naufal dah.. naufal dah beso.. pegi..! pegi main dengan orang lain.."
cakap aku, bukan pada sapa2,
tapi pada apa2..
yana pelik jer tgk aku..

"naufal suruh depa balik tau.. suruh depa pi main tempat lain.. naufal baca bismillah byk2.."
pesan aku pada naufal..

then, naufal pun senyum..
naufal dah tak tgk dah dalam toilet..

END

"Sesungguhnya setan itu telah menyesatkan sebahagian besar di antaramu. Maka apakah kamu tidak memikirkan?"
(Surah Yaasin, ayat 62)


"Sesungguhnya mereka itu tidak lain hanyalah setan yang menakut-nakuti (kamu) dengan kawan-kawannya (orang-orang musyrik Quraisy), karena itu janganlah kamu takut kepada mereka, tetapi takutlah kepada-Ku, jika kamu benar-benar orang yang beriman."
(Surah Ali-Imran, ayat 175)

Saturday, October 11, 2008

14 Comments:

Ayaq masak said...

woooh seram siot..

Pocket said...

uish!!
ado yek?
tp memang bebudak buleh nampak bebenda gitu,
kito ni jer yg tak nampak pasal mata dah tak virgin:)

tp terpikir plak.
macam mano la ghopenyer yg naupal duk nampok tu yer?
huuhuuuuu..

Kekanak Tokyo said...

~~~~~~~~~~~~~~shivers~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nasib toilet kat sini tak seseram toilet mesia.

shafa said...

Budak2 kecil mmg nampak benda tue semua...baca2 ayat Quran sikit hembus dekat yang dia tgk insyaAllah ok.

Rashid said...

baru-baru ini kat sabah..ada anak kawan asyik menangis je bila masuk waktu maghrib...

sekarang alhamdulillah..

cHeRyNa PiReS said...

adoiiii....scary tul laaa...
jgn bagi anak ko masuk toilet maghrib2, neh?!
bahayeeeee...

~ mizzAmy ~ said...

~ kesian kat dia. tak pasal2 jer nampak 'benda' tuh. ~

biskutrajin said...

erk..aku x nmpak

Ceera said...

erk???

budak2 kecik selalu nampak benda2 tu, takuttttttttt..

antalya said...

sure masa kita kecik2 dulu pon leh nampak benda2 tu kan..tp kita tak ingat

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

semlm separuh maut nk komen kt blog nehhh

dgn word verification lg
uwaaaaaa

Letting the time pass me by said...

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir Batin..

Thanks for dropping by at Inspirasi Aliff..

Jangan lupa baca posting terbaru...

http://inspirasi-aliff.blogspot.com/

Nurmala said...

Hahaha…
Finish dinner…
Yer la..benda2 cam gitu kan suka ng budak2..

lavender said...

bebudak time xbleh ckp jelas lagi mmg nampak bende2 aluss ni... hati derang bersih lagi ... ish .. syuhh...syuhhh jgn kaco naufal yg cumey itu..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger