Jawapan teka teki..

(scheduled post)

Lepas aku bagi teka teki ari tu,
ada la beberapa org yang mail aku,
menjawab teka teki tu..
tapi semua salah yer..

taper laa..
aku kasik jer la jawapan nyer..

mamat no 1 mmg tak tau..
mamat no 2 mmg tak tau..
so, kat sini point dia..

mamat no 3 cuma nampak topi mamat no 2,
iaitu kaler kuning..

mamat no 4 lak,
dia nampak topi mamat no 2 ngan mamat no 3..
kalau mamat no 2 ngan mamat no 3 pakai topi yang sama,
mesti mamat no 4 tu dah bangun cakap kan..
cth:
kalau mamat no 3 ngan mamat no 4 pakai topi kuning,
mesti mamat no 4 bangun dan cakap dia pakai topi merah..
dan kalau mamat no 3 ngan mamat no 4 pakai topi merah,
mesti mamat no 4 bangun dan cakap dia pakai topi kuning..

masalahnyer,
mamat no 2 ngan mamat no 3 pakai topi lain kaler,
so, mamat no 4 takleh cakap topi dia kaler apa..

since mamat no 4 tak bangun cakap apa2,
mamat no 3 mesti perasan yang topi dia tak sama kaler ngan mamat no 2 kan..
so,
mamat no 3 akan bangun bagi tau topi dia kaler merah,
dengan alasan topi mamat no 2 kaler kuning,
dan mamat no 4 tak bangun pun kata topi mamat no 2 ngan 3 tu sama kaler..

paham..?
lojik kan..

Monday, October 26, 2009

4 Comments:

cHeRyNa PiReS said...

so, kesimpulannye kita kena senyap so that org nampak jawapan?

otak dah berkarat...kena buat something.

babyhasya said...

betoi le tu....
tapi hadiah bagi le jugak....
tak dapat beso kecik pun jadi le...korang-korangnya ada respon....

nURmALa mAZLan said...

adeh!!!

Zyan said...

lojik-lojik

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger