I'm a bad customer..

Today after break time,
aku kena pegi tooling (mould) maker kat juru,
nak explain design tooling baru..
aku pegi ngan haruna-san, the factory manager..
aku yg drive..

tempat tooling maker tu,
kena lalu auto city dulu..
then, sampai jer auto city,

"azuri.. ko-hi demo nonde ikou ka..?"
(azuri.. aper kata kita minum kopi dulu sebelum sampai sana..?)
"ii desu yo.."
(boleh sajer..)
"ore ogotte ageru kara.."
(saya belanja..)
"hait, arigatou gozaimasu.."
(terima kasih)

so, singgah la kami dulu dekat one of coffee shop dekat situ..
kami pun masuk dan order..
bos aku order aper, aku tak ingat..
then, masa aku order plak..

"may i have your order sir..?"
"ice caramel macchiato.."
"you means ice caramel latte..?"
"no, ice caramel macchiato.."
"ok, ice caramel latte.. blended or non blended sir..?"

masa nih aku dah nak panas sket..
lain yang dicakap, lain pulak yg dia paham..
ice caramel macchiato tu mmg feberet aku..
since bos aku belanja,
aku pun malas nak bising2..

"just give me non blended one.."

sementara nak tunggu tu,
tengok keliling kedai tu,
kot2 ada apa2 yg menarik..

tiba2..
aku gelak sorang2..
malu giler..

iced caramel macchiato tu menu starbucks..
aku tgh dok ada kat coffe beans..
mana la nak ada..

mesti orang kedai tu bengang giler kat aku..
gi order menu starbucks kat coffe beans..
hahahahaha..

seolah2 macam order big mac kat kfc la kan..

Friday, April 10, 2009

8 Comments:

joegrimjow said...

haha
len kali keen check dlu

tpi lagi ok xorder big mac kat starbuck
hehe

Amir Fauzi Ramlee said...

Ahaha.. ni memang terbaik!! Nasib baik x order nasi lemak ker, sushi king ker.. Uhuhu..

Ayaq masak said...

ahahaha..nasib baik ko tak buat scene kat sana.

I WANT ICE CARAMEL MACCHIATO LA! BODOH KE?!'

nasib baikkkkkkkkkkkkkkkkk...

azil.eid said...

kah kah kah!

gille saikou!

sure kecik ati waiter tuh..

~Cinta Cukulet~ said...

nasib baik tak gi lempang waiter tu kan, silap sendiri rupanya...ishk...ishk..ishkk

(salam kenal :D)

Naughty Adam said...

Ahaha~ haa kau... dengan tenang je kamu salah order... ahaha~

Kekanak Tokyo said...

sekali lagi kesabaran anda menyelamatkan anda...omedetou~

Pocket said...

kalau pocket definitely kantoi dah,
mesti ayat ayat kasar kuar,
tp in the end kena mintak mahap.
hahahah....

ko memang besh.
Lenkali order la cheesy wedges kat Marrybrown tgk, hehehe :)

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger