Vietnam : Tour but not tour (Day 2nd)

huaaaaaa...

dah agak dah..
mesti penat punyer ari nih..
dah la semalam takleh tdo,
kena bgn kul 5 lak..
haduuhhh...
sampai jer opis, mmg kerja yg teruk sedang menanti..
part reject pasal mould silap design..
memula ingat aku ngan akira-san yg silap buat..
rupanya silap mould..
tapi kena usaha gak supaya part jadi elok..

taper laaa..
dah kejer, nak wat camner kan..
so, let's go tgk pic apa yg ada hari nih..

papan tanda hotel aku..
nanti korang datang laa kalo ada chance..
beshhh.. internet laju..
download rate wireless 300kb/sec maintain..

panggung wayang bedekatan hotel..
tgk board depan tu,
now showing ngan next showing,
semer citer vietnam..
takkan cicakman kot kan..

pemandangan jalan belakang hotel..
menyeramkan..
bebudak hisap dadah selamba je..
buat2 tak nampak..

tangkap gambo curik2..
pempuan vietnam semer slim2,
seperti yg org cakap..
(sori, dalam kain pempuan tu, dia pakai seluo, jgn pikir bukan2..)

duit yang ada kat aku skang..
1,598,500.00 VND = 335.8214 MYR..
inflasi teruk giler..
punya la payah nak guna..
rasa macam jutawan lak..
memula diorang kata barang mahal..
rupanya sama jer lebey kurang ngan mesia..
cuma kalo gi tpt high class,
mmg la mahal..
pasal ramai tourist sini..
kalo gi convenience store,
sama jer ngan kedai runcit kat mesia..
aku pun baru guna 50 inggit jer 2 ari nih..
bos belanja makan semalam.. hehehehe...
lepas nih sakit la, kena makan bayo sendirik..

barang yang aku beli kat kedai tadik..
ayo botoi ngan colgate..
ubat gigi hotel tak sedap..
tau dak brapa harga dua2 nih..?
10,000 VND = MYR 2.10..
murah kan..?

so, ni jer gambo ari nih..
ari nih orang yg patut bwk kami jenjalan,
hayashi san balik awal..
dia penat..
kami jalan dekat2 hotel jer, takut sesat..
maybe sok akan mengembara jauh sket..
tapi tak tau la gi mana..
alih2 end up kat sini update blog..

see you tomorrow,
aku pun penat gak..
brapa ari dah tak cukup tdo..
chowsss...

Tuesday, March 17, 2009

7 Comments:

Ayaq masak said...

hahaha yang pasal baju pompuan tu, tingat lak yg masa aku tunjuk gambar kawan aku kat blog tu. beriya je ko pikir dia tak pakai suar. hahhaaha bengong.

oh kirim salam lah kalo ko nampak kekawan vietnam aku kat sana ye! huhu

Anonymous said...

yas nie...sudah la balik la no..byk problem kat sini ..
patut la da pribhasa ..kera di hutan disusukan ank sendiri mati kebuluran ..lu pikioq la sendiri no hehehe.

~ mizzAmy ~ said...

~ wah... pergi vietnam rupanya. ~

nURmALa mAZLan said...

oo...ke vietnam kau eh.. naper ko amik pic curi2?? amik la betul2.wakakaakka

Naughty Adam said...

ntahnya, amek le pic dari depan... kekek~ hotel dpn nmpk cantik blakang adoiii...huhu~

Pocket said...

heheh,
kononnya baju pompuan tu ada bukaan sikit sampai atas pinggang.
since suar dipakai kat pinggang ngan ngam,
the slight opening will be the sugar of the whole scenery:)
heheheh

pic lg bro!!

Tijah said...

laa...asal tak pakai usd jer senang kira.

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger