Let me finish mine first..

Pocket call petang khamis lepas,
kasik tau kata blogger nak buat gathering..
blogger belah2 utara kata dia..
yang aku kenal,
betul2 dia sorang jer la..

tapi,
since pocket betul2 mengajak,
dan aku pun jenih tak malu,
aku pun edjas supaya aku buleh pegi..

waited at juru autocity starbucks about half an hour,
minum ice caramel machiatto,
sambil membaca harian metro..
alaaa.. tgk dressing la bang..
jeans ngan t-shirt jer..
takkan nak expect aku baca business books plak..


then, pocket datang naik moto dia..
melutut meminta maap kat aku pasal lambat..
kejam lak rasa masa tu pasal suruh dia melutut..
dia cakap semer dah sampai..
aku tumpang moto dia sampai depan kfc..

kat situ lah bermulanya gathering kitorang..
ada lapan orang semer skali termasuk aku..
sori, aku malas nak link kat sini blog derang..
korang gi tgk kat sebelah tu,
column "saya dah jumpa diorang nih.."

4 lelaki, 4 pempuan..
alaaa.. macam terberjanji la plak..
tapi sebenonyer tidak..
aku tidak lah mengenali diorang sebelum nih,
kecuali pocket..

aktivity kitorang hari tu,
korang leh tgk kat n i'mi or reben merah nyer blog..
diorang yang bawak kamera segala,
diorang dah pun cerita segala..
buat aper aku nak citer benda yang sama lagi..
kalo aku citer,
korang tak gi jengok blog diorang..
so, baik korang gi jengok blog diorang..
nak jugak nuffnag rate diorang..
n i'mi n reben merah,
sila bayar komisen pada aku yer..


lagi pun,
aku tak tangkap gambo apa pun ari tu..
sebab :
- kamera aku kamera henset jer.. diorang punyer camera habat..
- cable henset aku ilang, takleh korek gambo masuk pc..
- kalo aku tangkap gambo ada pompuan, yana mengamok.. hohohoho..

tapi,
ada satu jer gambo yang aku tangkap..
dan itu lah yang aku nak cerita..

ekcelli,
masa kitorang lepas makan kat kuala juru tu,
since aku aku minum beberapa gelas ayo dah ari tu,
hujan plak,
kena la ke toilet..
masa gi toilet,
tgk dari luar,
mmg proper..
laki dan pempuan punyer mmg asing2..
siap ada sign lagik..
kedai bawah umah kampung jer..
so, aku pun masuk ler dengan senang ati..

of course dah masuk,
nak tutup pintu dulu ler kan..
masa tu la aku rasa aku nak snap pic nih..

aku masih tak paham apa fungsi gelung merah tu..
nak kata something missing,
rasanya selak asal jer yg dah tertanggal..
nak kata gelung merah tu kena sangkut kat mana2,
rasa macam tak sampai ke hujung pintu,
dan takder plak tempat nak sangkut..

apa kes la plak kalo ada orang tolak pintu tu,
masa aku tgh melampiaskan hajat aku..?
tak ker bala nama nyer..
korang pernah tak melampiaskan hajat dalam keadaan berjaga2..?
tak puas kan..?
tak syok kan..?
tak feel kan..?

kepada tuan kedai,
tolong la repair..
or sesapa yang baca nih,
then ada pegi kedai tu,
tolong kabo kat tuan kedai yer..
pasal aku tak sempat nak kabo ari tu..

aper2 hal pun,
gathering ari tu tetap besh..
walaupun aku tau korang gi karaoke pas tu, pegi ker..?
aku tetap seronok..

memula jumpa, biasa la,
strangers kan..
tak sampai 2-3 jam dah rasa rapat dah..
baru la tau sorang tu purchaser at one of my customer,
sorang lagi tu anak murid pakcik aku kat utp tronoh..
sorang tu cikgu skolah, leh geng ngan family aku..
tu ler dia nyer..

tak sabo nak menunggu akitivi ke-2..

betul kan,
dwi-bulanan tu 2 bulan sekali kan..
kalo sebulan 2 kali, orang cakap terus jer..
kan kan kan..?

Monday, March 02, 2009

14 Comments:

Eliya said...

I 1st okeh! (komisen nuffnang..arini jer 3 kali masuk blog bro ni!)

Bendul mmg lawakkkk okeh! tak kenal pun mcm kenal juga...baguslah kan at least ada juga ceritera u and shaka..good! so len kali jumpa....mesraaaa! haha

ktorg tak pi karok. si Tny mau balik awal...sebenarnya ktorg saja jer takmo u n pocket jeles! boleh gitu?? haha. sangatlah prihatin kami ni.

klu ikut pemahaman i mmg dwi bulanan tu 2 bulan sekali....filantera pun stuju! sbb dia ckp org yg gaji 2 kali sebulan = gaji dwi bulanan.

lepas korang balik sempat lagi kitaorg ckp pasal dwi bulanan ni tau..

*SiRibenMerah said...

menciii..
nak jd first x dapat la pulak..
adoila....
punya la segala hal yg berlaku..
hal kat toilet beserta gambo jugak yg dia taruk..
ceshhhhh.. sgt x percaya anda buat lawak lagi..
en bendul.. patut la lama anda di tandas.. hal ini yg terjadi rupanya..
hikhikhik..

cam kata eliya.. dwi bulanan tuh sebulan 2 kali la.. dan kami ikut pemahaman anda yg 2 bulan sekali.. hikhikhik..

malam tuh abes awal je.. x syiok nk g karoke tanpa anda berdua.. hahahahahahaha.. lenkali bawak naufal.. I chup nak jaga dia..hikhikhik =P~

bendul said...

eliya: uihhh.. kena bayo jugak ker komisen.. nanti kasik 20% yek, macam citer 3 abdul tu..

ala, baik la pulak korang, sanggup tak pegi karaoke pasal kami tader..

reben: weh, aku lupa nama betul ko.. ingat nak boh nama betul kat sini, tapi lupa.. i'm sori..!!

tader la lama sangat dalam toilet tu.. tapi dah ilham nak post tu datang tak kenal tempat, snap jer laa..

nanti aku tanya mak aku, dwi bulanan tu cemaner.. dia cikgu bm..
ker, ko pun cikgu bm..?

Naughty Adam said...

Aku rasa tali merah tu guna utk bukak pintu dari dalam je kot... ahaha~ mmg tak puas klu dlm keadaan berjaga-jaga nie...

filantera said...

report yg terakhir! (ke?)

hehehhe tak pasan lak tali merah tu, ke masuk silap toilet ! haha

apapun, next time kita kara bebetulnyer!!!!

bendul said...

adam: ntah laaa... mmg aku tak tau matlamat dan tujuan gelung merah tu..

filantera: haaaa... ko masuk yang belah kanan aper malam tu..

plan bebetul pas nih, agenda utama, karok..!!

Pocket said...

pocket ingat filantera masuk yg sebelah lagi tu kot,
tak pon dia simply tak tutup, pasal tu dia tak perasan anything at the door... hahahahah!!
filantera, anda sunggoh berani.

dwibulanan dlm pemahaman pocket adalah sebulan dua kali,
tp since u explained it with full of enthusiasm...

ok lah...april nanti kita jumpak... :)

nURmALa mAZLan said...

wakakaka..
aha kan.. sangat x seronok kalau tgh melampias dalam keadaan berjaga2..rasa cam x nak kaur je..huhu~~

bendul said...

pocket: yer pocket, aku pun rasa macam tu jugak.. petang tu agak gelap, so sign tandas tu kabur2..
sudah la korang.. hentikan la tajuk dwi bulanan tu.. korang menang laa.. amik la kat korang..

mala: kan kan kan.. rasa tersentot kan.. tak puas semacam jer.. dok imagine kan something happen masa kita dok tgh melampiaskan hajat tu..

Tny said...

Halo brother!!! =)
Memang impak maxima lah pasal dwi-bulanan tu! hikhikhik ;))

Gumbira dapat berjumpa kamu!!! W/pun selama ni tak penah baca blog ni.. tp time jumpa mcm ada chemistry [kimia ka?]

Harini dah Selasa.. plug masih berapi ke? :D Hopefully semua nya beres..

*SiRibenMerah said...

isu spark da settle ke??
hehehehe =P~

bendul said...

tny n reben : setel dah spark2 tu.. spark aku jer yg leh tahan lama sampai belas2 jam..
bunga api punya spark pun beberapa saat jer kan..

Tny said...

Hahahaha :))
Spark itu lah yg buat korang bahagia!!! =)

n I'mI said...

owh!baru arini kesempatan melawat blog nieh lagi..jadi org terakhirlah komen entry nieh!kehkeh~!

siap mintak komisenn tuee..xbley tahan btoi..

gmbr gelung merah tu menarik btoi..awat xbawa ranting kecik buh kat situ..baru org tau cara nak gune cmane..kalo x..mmg mcm xbguna jek gelung tue..kehkeh!

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger