I believe i can fly..

sori guys,
seminggu tak update..
tak buleh nak update,
pasal banyak kejer n bos ada..
payah nak bukak internet..
nak g cc rasa macam tak besh jer..

hari nih bos tader..
esok pun bos tader..
then, minggu depan aku lak tader..
aku gi mana..?

hahahahahhaha...
aku akan ke vietnam,
out station, ngan akira-san..
16/3 sampai 20/3,
giler tensen tak ingat..
dah la tgh2 bulan,
schedule kejer dah fix dah,
8am sampai 7pm..
tpt kejer lak jauh dari hotel..
abih kejer, gi makan,
sampai hotel dah kul 10 lebih dengo citer..
huhhh..

actually,
kompeni aku bukak new factory kat sana..
so,
aku pegi nih nak support production diorang,
make sure diorang leh keep improve production..
so aku kena perah otak pegi sana,
demi menjadikan vietnam factory sebuah factory yg berjaya,
macam factory aku di penang nih..

actually,
sejak aku join kompeni nih,
aku dah byk kali apply untuk outstation ke jepun..
tapi diorang reject,
pasal aku tak dibenarkan kuar dari kilang dalam jangka masa yg lama..
pernah sekali,
safety & 5S comittee kena gi training,
ada 4 orang termasuk aku,
pegi 3 orang jer, aku takleh pegi kata bos aku..
tensen giler..

tapi kali ini,
aku berjaya..
rasa macam ekonomi gawat bebaru nih sedikit sebanyak membantu,
pasal skrang production aku baru nak start sibuk..
so, sebelum sibuk betul2,
aku dibenarkan pegi..

tapi ke vietnam ler pulak..
bukan ke jepun seperti yg aku inginkan..
taper laaa..
janji outstation..
dak ler duduk bawah tempurung jer..
dulu paling jauh pernah outstation pun,
pegi johor..
tu pun balik hari..
penat tak ingat..

pegi vietnam ni pun,
bos aku dah sound awal2,
bukan pegi makan angin..
kena make sure vietnam factory punyer orang gembira dengan pemergian kami..
jangan nanti, dah nak balik,
diorang kata rugi duit jer panggil kitorang..
pasal flight ticket, allowance, accomodation semer diorang bayo..
pegi bawak duit makan jer..

makan..?
kat vietnam aku nak makan apa..?
sapa pernah gi vietnam..?
yang aku tau,
megi 10 peket mesti aku bawak punyer..
tapawe jgn dilupakan..

so,
kalo hotel aku ada internet nanti,
aku akan update live dari vietnam..
kalo dak,
tunggu ler aku balik nanti..

ada sesapa nak kirim..?
hua hua hua..

Thursday, March 12, 2009

12 Comments:

kewlkidz said...

bleh kirim apa bro??

kuarkan list!

sweetheart said...

best weh jenjalan musim gawat2 ni

kojah said...

nk kirim fridge magnet!!!!!!ok bro??ok laaaaaa...=P

Ayaq masak said...

baguslah dgn keadaan ekonomi skrg ni pun kampeni ko buleh bukak cawangan baru..huhuh..

Amir Fauzi Ramlee said...

Vietnam gi area mana bro?? Ho Chi Minh ker?? Aku ada pegi last year akhir bulan 2..

Makan?? Ahahaha.. Ko cakap pasal makan kan, aku gi sana business trip, gi jumpa supplier, alih2 supplier nak banjer makan.. Tabah okay!! Puas aku tolak, alasan aku nak Halal Food, dia kata okay, dia bawak gi seafood restaurant..

Ko tau per menu utama kat restaurant seafood tu, 'PORK'.. Ahahaha.. Tawakal jer..

Aku gi aritu, bawak maggie jerk, okay per makan maggie.. Hihi..

Tapi, trus terang cakap, aku tamo lagi pegi sana!! Ahahahaha..

stuck said...

baru balik dr vietnam
nanti pegi mana? hanoi ke HCMC?
i can suggest tempat makan halal

bendul said...

azil: list..? tader list, apa2 barang yang below singgit lima kupang, semer buleh.. hahahha...

sweetheart: yerr... sangat lah best pasal poket sendiri pun gawat.. iskkk..

kojah: haaa... kalo ada.. pastu aku beli, aku tampal kat fridge aku.. hohohoh...

ayaq: haaaa... so, sesapa yang rasa kompeni dia tak bagus, datanglah kerja ngan kompeni aku.. gerenti besshhhh..

amir: hahahah.. citer ko sangat lawak.. dan aku pun menjadi sangat takut untuk pegi sana..

stuck: hi.. yer ker..? aku nak gi ker HCMC.. buleh tolong bagitau..?

Momo / aiza / mohaiza said...

Vietnam? aku g hanoi aritu. Punyer la susah cari makanan yang halal. boleh dikatakan setiap restaurant ada Pork. Haih~ mmg kena tawakal je la. Benda yang termasuk dalam makanan tu takpe, kte leh lihat, tapi minyak dan kuali sume tuer. Sbb orang vietnam nie mengamalkan binatang binatang yang tulang belakang hala ke langit, lembu, kerbau, pig, anjing, Semua boleh makan.

Alang alang g vietnam tuer, jgn lupe g Halong Bay.

Anonymous said...

Saya silent readr, company saya pun ada bukak cawangan di vietnam..

tanya sikit, area mana?
Ho chi minh ke hanoi..

Dan juga... selamat minum kopi sambil jamu mata...

stuck said...

kat HCMC ada banyak kedai halal
camne nak bg list eik...

Naughty Adam said...

congrats dpt gi vietnam... pengalaman yg baru tu utk kamu... by the way take a gud care of urself... dan pesanan terakhir jgn lupa bwk kamera... sebab apa??? sendri mau igt... huhu~

shasha said...

senpai...nak ikut~!!!...masuk dalam beg buleh???

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger