Vietnam : Tour but not tour (Day 1st)

Halloooow semer...

already in vietnam for the business trip..
memula rasa syok gak,
tapi sampai jer,
kejer yg sangat like hell sedang menanti..
production sini trouble..

tanak citer pasal kejer sangat,
nak citer pasal keadaan vietnam nih jer..
tu yg korang tunggu kan..?
heheheh..

malas nak citer byk hari nih,
pasal dah pukul 12 waktu tempatan..
factory ngan hotel sangat jauh,
1 jam gak..
masuk kejer kul 7:30 pagi,
so, kena bangun kul 5 satgi..

untuk post pertama vietnam nih,
enjoy pic dulu yer..
pada yg internet slow,
sorry pasal pc kompeni aku nih tader picture editor..
takleh nak resize gambo lagi..
sok aku download acd see..
sabo yerrr...

nih masa arrival,
kuar jer flight, terus snap..

henset berjaya roaming walaupun prepaid..
dapat gak mesej ngan yana..
tapi kedarah duit giler2..
at last, petang pinjam tepon bos tepon yana..

passport yang telah dicop masuk vietnam..

keadaan di airport hcmc sangatlah ramai orang..

on the way nak ke opis..
left hand drive rupanya vietnam nih..

habih kejer, kul 8 baru nak check in kat hotel..
star hotel nama dia..
4 bintang kot..

lobi hotel..
nak kata macam istana pun dak..
decorating menarik..
tapi tak reti nak komen..

ni lah bilik aku..
luas kan..?
tv ada banyak channel..
channel astro yg slalu aku tgk ada laa..
astro ceria tader laaa..
movie channel, sport channel, semer ada..
discovery, animax, mtv pun ada..

benda pertama masa masuk bilik,
tanya bellboy,
ada internet dak..?
dia kata ada wifi..
YAHHHHHHHOOOOOOOOOOO...!!!!!!!!!
bahagia rasanya..
laju plak tuh..

so,
ni je gambo untuk hari nih..
mata pun dah ngantuk pasal semalam pun tak brapa tdo..

wait for 2nd day post yer..!!
miss y'all at m'sia..!!

Tuesday, March 17, 2009

8 Comments:

Naughty Adam said...

da sampei vietnam huh??? waaa syoknye!!! keje byk takpe biasa ar tu, apa yg penting dpt jenjalan (wonderpet version) huhu~

Amir Fauzi Ramlee said...

Wah, tgk pic airpirt tu, teringat masa aku sampe sana aritu.. Hihi..

Mesti seronok kan tgk motor banyak giler, manjang bunyi hon, jalan simpang siur.. Ahahahaha..

Paling aku benci masa sampai sana, kat sini macam nak mati aku bayar vios, kat sana aku sampai jer, vios la teksi aku.. wakakaka..

Tny said...

Syioknya!!! Sebab keja.. bro dh smapi vietnam.. kerja melancong! Ehh.. kerja + melancong =D

Have fun, take care.. more update plz.. hikhikhik ;))

Ayaq masak said...

wahuuu nak bilik hotel.

Benjamin Ooi said...

Nice....more pics please..

stuck said...

kalau ada can, mesti ko jalan2 up north...byk tempat2 menarik
u should experience naik train

kojah said...

nak fridge magnet vietnam...larikssssssssssss!!

biskutrajin said...

besnye ko, zmn2 org retrench neh dpt g jenjalan..eheh

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger