Vietnam : Hey, don't blame me for not posting..!!

allow kengkawan..
kusangka panas hingga ke petang,
rupanya hujan di tengahari..
kusangkakan ku buleh hapdet blog setiap hari,
rupanya aku dah give up di tengah jalan..

actually,
malam ke-3 aku kat sana,
iaitu malam khamis,
jepun2 tu ajak aku makan japanese food grand sket..
pasal the next day (khamis) jepun 2 orang nak ke thailand,
so, tak jumpa kitorang dah..
diorang belanja kow kow punyer..
diorang bawak aku gi restoran nama "UMI",
bermaksud laut..
so, dalam kedai tu semer japanese food yg dibuat dari hasil laut..
diorang bawak aku gi situ semata2 kerana tau aku takleh makan daging..

dalam menu,
mmg tader daging..
or, aku jer yg tak tgk pasal diorang yg order..
yang aku tahu,
semer kuar sashimi ikan, sotong dan udang..

malam tu, 5 orang makan around RM1,000..
bos bayo... seeeeeeeeeeeeetttt..
aku nengok jer duit diorang berkepul2 kuar dari wallet..

aku ingat abih kat situ jer,
diorang ajak gi karaoke plak..
layan jer laa..
tak ikut kang,
diorang mintak duit makan balik payah plak..

kitorang gi japanese karaoke..
kat situ,
sapa nyanyi tak sedap,
lagu akan berenti tgh jalan..
so, kalo awal2 tak sedap,
awal la berenti lagu tu..
sapa dapat nyanyi sampai habis akan menerima pujian yg amat sgt..
kerana sangat lah susah nak nyanyi sampai habis..
dan kedai karaoke tu plak,
ada satu suprise..
kalo ada 3 org yang dapat nyanyi samapi habis,
diorang hadiahkan satu wiski yg harga brapa ratus tu..
selama nih diorang tak pernah dapat wiski tu..
malam tu, diorang dapat..
pasal aku nyanyi habis..
tak semena2 aku subahat ngan wiski tu..
kalo aku tau nyanyi habis dapat wiski,
aku tak nyanyi pun takper..

balik karaoke dah pukul 1 lebih..
kul 5 kena bgn plak,
so, mlm tu aku ambik keputusan untuk tak bukak internet..
sampai hotel, mandi dan tdo terus..

dan aku dah tak ingat aper2 untuk hari ke-4 dan hari ke-5..

kena amik masa untuk ingat balik..

so, tunggu ler sampai aku ingat balik..

Tuesday, March 24, 2009

5 Comments:

Ayaq masak said...

haha..buleh pulak nyanyi tak sedap lagu berenti tengah jalan..sure aku fail pada 30 saat pertama kihkihkih..

Naughty Adam said...

waahh gile mencabar nak nyanyi klu camtu... ahaha~ (dlm erti kata lain bendul nak bitau sore dia sedap Ahha~)...Nnt karoke skali ek... huhu~ Makan apa bro sampei 1000??? tu bkn mkn tu... huhu~

LayarLara said...

pergh.. makan RM1k..

harus aku jilat sisa makanan kat pinggan..

*SiRibenMerah said...

dwi bulanan akan ada karaoke.. settttttttttttt~

antalya said...

bro mintak alamat..nk kasi kad..email ke antalya2102@yahoo.com..tq

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger