Wang kertas pelik untuk dijual..

hari ni aku nak jadi agent kepada seseorang..
dia mintak tolong aku carikkan buyer untuk dia,
buyer yang sanggup untuk beli duit kertas yang pelik..
of course,
dengan harga yang tinggi..
pasal kadar kepelikan duit kertas nih,
setelah dikaji di internet,
memang tahap jarang sekali untuk jumpa duit macam nih..

pelik nyer ialah dekat potongan duit tu..
macam mana buleh jadi macam tu pun tak tau..
pasal kalo lipat, nampak macam duit biasa..
tapi bila bukak, jadi macam nih..

haaaaa...
menarik dan pelik kan..
mmg silap factory yang buat..
dan setelah selidik kat internet,
duit2 macam nih jarang terlepas keluar,
dan kalau ada, buleh jual mahal..
mahal berapa tak tau laa..

so, kalo ada sesapa yang tahu mana nak jual,
ker ada sesapa nak beli ker,
buleh lah tinggalkan komen di sini,
atau msg saya personally kat : youwillneverlearn@yahoo.com
nak skype pun buleh.. : NSPMPG - Azuri
nak datang tgk pun buleh jugak..
kontek ler..

Edited
ni bukan duit palsu yer..
duit nih duit baru masa dapat..
member aku kuar duit dari ATM,
dalam byk2 duit tu, ada termasuk yg nih..
duit palsu tak akan masuk ATM..

Wednesday, January 21, 2009

14 Comments:

Zyan said...

wow..aritu pernah tgk tivi3 pasal org dok jual beli wnag kertas pelik nih..tetapi tidak teringat langsung dimana kejadian itu terjadi..

hahha sowi

tripleex said...

Bro, ni kira kali kedua aku tgk arr.. Kawan aku ada yang RM50 nye.. Kes sama, kuar dari ATM jugak, n ada terlebih.. Lebih dia besar agik.. Duit tu pun masih disimpan agi, gambar pun ada, t aku carik balik file pic tu, aku upload kat blog..

Kalau dia nak jual, suh dia gi kedai duit pelik2 nih, Kat Maju Junction KL.. Try la tanya bape orang tu nak amik..

Ceera said...

aku tak tahu, tapi aku cam biasa.. sibuk gak nak komen..

bendul said...

yan: alaaa.. naper luper..? kalo dak buleh aku kasik komisyen kat ko skalik.. 10% tau.. hohohoho..

tripleex: btoi aaa..? kira kalo biasa nampak, tak berapa tinggi la harga dia yek..? eniwei, thanks for the info..

ceera: yer laaa.. komen jer apa pun.. aku terima seadanya.. uhuk uhuk..

Naughty Adam said...

kalo tak silap gak kat SACC Mall Shah Alam pun ada satu kedai jual beli duit pelik ni... selain wang kertas, duit syiling pun de amek gak...

nURmALa mAZLan said...

wah....
ada eh org jual2 duit..
ye arr...boleh dapat double triple kan??

Ayaq masak said...

jual kat e-bay lah wei.

juelee said...

uikkk ini peli nie.....kene tepon tb3 ni bendul...

niza salleh said...

ada byk ke duit tu?

The Devil Tribe said...

mmg betul kate "tripleex"
kt Maju Junction mmg ader satu kedai yg ambik duit2 lame n pelik (mayb) n mmg byk koleksi dia kt kedai tue...

kedai tue betul2 depan giant n sbelah kedai baju klau x silap...

bape dia ambik tue x tau la...cube la try g survey dlu...

Mya said...

kat maju junction ada kedai yang beli duit2 lama. mungkin duit pelik diorang beli gak kot..

LayarLara Legendary Of Journey said...

Iklankan di MUDAH.COM laaa...

Aku rasa QC kilang duit ni mesti dah kene berhenti..

~ mizzAmy ~ said...

~ kalau jual kat e-bay, lelong or mudah.com pun laku gak nih. silap2, org bid dengan harga yg tinggi. ~

Anonymous said...

bro ade lagi ke? gua nak beli
ian 0132823616

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger