It just too hard for each of us..

Today,
20 of my company workers were terminated,
effective 15-january..

7 of them from my department,
2 boys and 5 girls..

i have to enter the meeting room,
as a head of dept,
to watch the briefing done by our admin..

one by one being briefed,
only bitter smile, if there was..
i don't have the guts to stare at them faces..
although it was not me who 'threw' them out,
but still feel guilty on it..

one of them is a single mother,
with 4 children..

sometimes,
we should be more thankful..
for what we have,
and only for what we deserved..

Wednesday, January 07, 2009

11 Comments:

Momo / aiza / mohaiza said...

Btol, economic tengah teruk sekrang nieh, tapi nk wat macamana, nasib, ayah saya pn kena, die robert bosch penang. hukhukhuk

juelee said...

huhu bila pk syukur la aku ada keje..
walaupun aku menyampah ngan bos aku skang huhuh..
terpaksa la bt bodo je....

tripleex said...

Yup, bersyukur dengan apa yang kita ada..

Regarding ekonomi, kata kerajaan "Kita mempunyai asas yang kukuh, tak teruk", tapi inilah hakikat yang sebenarnye..

~ mizzAmy ~ said...

~ itu la kan. bersyukur sangat dengan apa yg ada. risau gak dengan krisis ekonomi nih. ~

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

watashi pun bersyukurrr.....

tp kesian yg kehilangan kerja
harap2 ada rezeki diorang kt tempat lain yg halal

Kekanak Tokyo said...

being a leader is never easy.

only the best people can be leaders.

ganbatte ne~

shafa said...

tuh ler kite ptt bersyukur ngan ape yg kite dapat skang...
kene pk org yg lebih teruk dr kite...

Naughty Adam said...

Alhamdulillah sekurang2 nya kita masih lagi secure dgn kerja sedia ada... kesian ek kat single mother tu... cene ek?? urmm...

biskutrajin said...

aku sgt takut bile kelang2 ni dok buang org....temperory shut down la..xpon katup teross..bcoz it happens to people near me too..haih...bile la gawat ni nk abes...

Anonymous said...

ala...haiii commeeyyy nyerrr naufal

Ceera said...

alahai.. bab kena blah dari company coz ekonomi, tu yang tak best tu... hurmmm...

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger