Another sweet memories.. (Melaka day 1)

Jumaat lepas,
awal pagi kitorang bergerak ke melaka,
untuk majlis kawin awin belah adam plak..

aku ngan mimi tompang keter abg long,
kitorang gerak pagi kul 7:30..
plan jumpa rombong dari sitiawan kat R&R Tapah..
(alaa.. diorang pun 2 keter jer..)

sampai kat R&R Tapah,
diorang semer dah sampai,
tgh breakfast..
kitorang pun join breakfast..
bapak belanja punya pasal,
ni ler breakfast aku..


then, masa nak sambung gerak,
sian kat bapak kena bawak keter,
so aku pun offer la diri nak drive,
suruh bapak rilek..
jauh jugak melaka rupanya..


next, benti kat R&R Seremban plak..
benti kencing jer..
aku pun kencing jugak..
kan ker toilet R&R ada bubuh nombor kan..
korang tau dak aku slalu kencing / masuk toilet nombor berapa..?
cemana pun, mesti nak carik no 17 jugak.. hehehe..


sampai melaka (exit simpang ampat) dalam lebey kurang kul 12:30..
nih 2nd time aku kat melaka..
walaupun 1st time tu masa aku umur 9 tahun,
ada la dalam 21 tahun lepas..


kitorang terus menuju ker rumah adam,
kat taman paya emas..
sampai2 jer, duduk sat,
diorang serve lunch, byk gak lauk..
masak asam ada, masak lemak ada, cencaluk ada..
aku dok tibai masak lomak siput sodut..
humak ai, sodap botoi..


lepas makan, bergerak pegi umah cikgu aishah plak,
nak amik telur rebus untuk buat bunga paha..
masa tu mmg dah ting tong kepenatan dah..
tapi pasal terpaksa stick to the plan,
ikut jer laa..
sampai situ diorang jamu bihun goreng, bihun sup, kuih koci segala..
makan lagi..
tapi aku tak makan pasal perut aku kecik..
dan aku dah penat n pening lalu aku pun mula buat perkara yg tak pernah aku buat..


dah setel kat umah cikgu aishah tu,
baru lah bergerak ke apartment tpt tido kitorang..
kat a famosa resort..
lega jer rasa bila dah sampai..
buleh la rehat2 sambil menikmati pemandangan tak berapa indah sekeliling..
tgk kanan nampak nih..

tgk kiri nampak nih plak..

dan tgk bawah, nampak kecik jer..


ingatkan dah sampai situ leh la rehat2 tdo ker aper ker..
rupa2nya diorang nak gi jenjalan plak..
iskk.. sempat mandi jer..
baring pun tak sampai 10 minit..
terus siap2 kuar..
diorang nak gi jalan pekan melaka..
tapi sebelum kuar a famosa tu,
ada cowboy town plak..
singgah ler situ dulu..
ada orang menari2 nampak kat depan tu..
rupa2nya, cowboy pempuan yang sebenarnya lelaki yang menari..

tak percaya..?
tgk yang nih.. yang tengah tu jer lelaki sejati, mimi adik aku..
kiri dan kanan tu pikir la sendiri..


lepas setel tgk "awek2" tu menari,
kitorang gerak menuju ayer keroh..
masa tu dah gelap dah..
kul 8 lebih kot..
tgk2 keter abang kona kiri masuk zoo melaka..
zoo malam malan nih..? nampak ker..?
rupanya diorang mmg ada zoo malam..
ikut jer laa..
sampai kat kaunter tiket,
aku nampak sign nih..
pedulik aper aku..


demi mematuhi syarat2 yang ditetapkan pihak zoo,
dan demi mengelakkan dihumban masuk ke dalam kandang rimau,
aku pun tader la tangkap gambo aper pun masa dalam zoo tu..
mmg gelap jer pun..
tak nampak apa kalo tangkap kecuali gambo aku merapu nih..

kepada pihak zoo melaka,
sila bayar royalti kepada saya,
kerana mempromosikan zoo anda secara tidak lansung..


kuar zoo melaka,
gi carik makan plak..
ingat dekat2 situ jer,
rupanya patah balik ke a famosa tu..
lagi stgh jam drive..
kuar balik exit simpang ampat,
jumpa jer kedai makan, terus singgah..
cepat2 aku amik order,
tak makan byk pun, aku order sup cendawan ngan nasik putih jer..
lincin habishhh...


dan ini desert lepas dinner aku..

dah seminggu aku demam korang tau takk..!!

TO BE CONTINUED..

Monday, June 15, 2009

4 Comments:

Baby Wify said...

amboi...terpesona tgk lelaki yg di apit oleh "perempuan" iteww...

terpesona tgk yg mengapit tu le..hehehe

nURmALa mAZLan said...

ooo..gi melaka!!!melaka skang best kan?

Nana said...

lor..ckyng demam ke aritu?
jln demam2 ni msti xenjoy sgt..

bendul said...

baby wify: hahah.. terpesona ker..? aku tgk, tiga2 pun tak terpesona lansung..

nurmala: best ker..? tak tau la.. best la jugak.. tapi tak tau nak compare ngan melaka dulu pasal kira 1st time pegi ari tu..

nana: yer.. demam.. mmg tak besh pun.. berat jer badan nak berjalan..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger