It's all coming back to me..

rasa nyer baru jer aku wat post pasal raya..
post pasal aku bakar lalang dpn umah aku..,
post pasal hari raya malang aku..

then, it's coming again..
the hari raya..

berbelas2 tahun dulu,
menunggu hari raya semacam menunggu sesuatu yg sangat indah..
macam nak dapat benda yg tak pernah dapat..
normallah kan..

tapi kenapa sekarang,
aku dah tak rasa macam tu..?
aku poser penuh aaa...
it's everybody,
or just me,
who cannot breath the air of raya is coming again..
pocket pun pernah tulih pasal ni kot kat sini..
ada la kena mengena sket kot..

no no no...
tolak tepi seasonal treats,
tolak tepi houses decorated by more lampu lip lap instead of pelita panjut,
tolak tepi there are less bombing sounds from meriam these days,
to blame the law..?
tolak tepi people prefer to buy all the kuih muih rather than memukul telur themselves..
not pukul themselves telur aaaaa..

something is missing..
i still don't know why..
i just can't find it..
i'm looking for it..

is it because,
no more rushing at bus counter looking for balik kampung ticket..?
no more duit raya for me to collect..?
no more visiting 'aweks' houses to see how do they look in their new baju kurung..?
vice versa
no more going out dating your awek(s) during first raya, visiting collegues..?
another vice versa

who ever is still excited waiting for hari raya,
please leave a comment..
who ever no more feels the excitement just like me,
leave comments too..
i desperately want to have back the excitement..
if possible.................. huhuhuhu..

Tuesday, September 15, 2009

9 Comments:

cHeRyNa PiReS said...

tak cukup amalam bulan pose kot bro! (no...dis is not to accuse u...but i'm feeling that way about myself)
bila kurang gi tarawikh, kurang la rasa bulan puasa, kan? so kurang rasa nak raya...

or maybe...dulu org yg sibukkan utk kita beraya, belikan baju...siapkan itu ini. tp bila time kita...the responsibility is huge...so, kadang2 tak brapa nak enjoy.

but u have to have the excitement...kalo tak kesianla org yg berbin kan anda itu sbb the spirit must come from the parents kan?

* sudah membebel..sori...

Hantu Ulam said...

aku x der feel nak raya sbb cbuk nak uruskan perkahwinan aku pd raya ke 5.

duit sume dah abih licin.maka dgn itu, duit raya utk si kecik semua xder..huhu

baju raya ku merangkap baju nikah n kawen ku..wehehe

sweetheart said...

aku plak sgt la xcited xhengat
xtau knape..
tp mmg xsaba nk tggu raya..
weeeehoooooooo

joegrimjow said...

raya best
ok?

bendul said...

sha: amboiii.. terasa sungguh diriku ini.. hahaha..
btol la jugak kot.. maybe berkat raya tu datang dari amalan masa ramadhan kan..

about the spirit for the youngsters tu, ada la jugak.. cuma tak tau sampai ker dak spirit tu pada naufal.. harap2 dia faham.. :)

hantu ulam: laaaa.. patut lagi feel laa.. hari besar umat islam tu sama ngan hari beso ko..
pasal duit tu, ada la nanti tetamu datang bagi angpau, insyaAllah..

sweetheart: haaaa.. so, kena bagitau la pasal per.. share la sket, share laaa..

joe: hehehe.. semua org best raya.. feel jer tak sama.. ada org feel raya tahap dewa..
(hope Man Utd buleh menang ngan Man City pada raya pertama nanti.. hohooho..)

biskutrajin said...

saya ialah kategori

'yg x sabo nak raya thun ni'

hohoho...

cpt2 lah wt smyg tobat..


eg dak dak...

kidding2

hehhe

Pocket said...

we need to feel the exitement not for us, but for the youngsters la bro.
kalau pak menakan duk pakai suar pendet jer pagi raya,
mana diorang nak happy pakai baju baru...

kalau ko gi keja pagi raya...
sapa nak syahdu tingin nak balik salam kucup tangan ko bila dia dah doploh nanti?

so, i am still exited for raya,
not for me... but for the next generations, anak anak menakan...
anak anak jiran...

tte ok ker?

Ayaq masak said...

Don't worry bro..aku pun macam dah takde feeling raya dah..haha padahal baru 22 taun..huhuhu kenapaaa kenapaaa

bendul said...

biskut: kena semayang tobat ker kalo nak raya...? hahahahaha.. satgi aku try, mana lau tau feel tu nak datang balik..

pocket: for the youngsters, of course diorang seronok and excite pasal aku nih sebagai pak lang/pak su akan bagi duit raya..
tapi yang aku nih nak seronok macam mana tak tau..
so, better aku jadikan kunjungan ko ke rumah aku raya pertama nanti sebagai salah satu kaftor untuk aku jadi excite..
buleh..?

ayaq: haaaa.. ko pun sama ngan aku.. ada something wrong.. jom sama2 kita carik benda tu..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger