Upside down..

Korang biasa marah kan..?

ni aku nak citer pasal marah..
tapi bukan marah yg biasa2 nih,
marah yg berpunca dari kita kena marah dulu..
orang jepun kata 逆切れ, omputih kata apa, aku tak tau..

aku ada sorang kawan,
dia nih masa drive suka macam brek last minit..
mengelamun ker aper ker, aku tak tau..

ada satu malam, aku drive ngan dia,
dia yg bawak..
sampai satu kona,
dia macam tak mo brek..
sampai last2 dah dekat nak sampai pun,
dia takmo brek..
then aku menjerit..
"AAAAAA....!!!!!!"

then, baru la dia terjaga dari lamunan dia,
brek dan kona mengejut..
aku nih seolah2 macam baru jer selamat dari mati,
terus marah dia..
"hang nih pasai paa..!!??"

tiba2,
"hang tu nak marah2 aku pasai pa..!!??"
dia marah aku balik..

whyyy..!!??

kenapa sestgh org jadi macam nih..?
aku pun kengkadang macam nih gak.. hehehe..

remember this post..?
nih salah satu spesis la nih..
jenih takmo mengaku salah sendiri,
pastu marah org plak..

ada lagi satu jenih..
mmg dia wat salah..
dia dah mengaku salah,
dah mintak maap,
dah pujuk dah org yg merajuk,
tapi tak dimaapkan,
so, dia naik marah..

"b.. sori laa.. abg lewat sikit jaa.."
"......."
"abang bukan sengaja.. please.. sori laa.."
"......."
"sori naa.. abang bawak gi jenjalan naa.. ka b nak abg bawak gi makan..?"
"......."
"......."
"org cakap sori tu sudah laa..!! lantak aaa... ntah hapa2 ntah.."
situasi di atas tiada kena mengena dengan yg hidup atau yg mati.. sekadar contoh..

so,
cemana tu..?
kan dah susah..

Monday, November 10, 2008

9 Comments:

kojah said...

haha sy mmg ske mrh2 nih...i like!hehe

Pocket said...

contoh gyakugire... Reverse marah.

'pocket, nih barang nih NG'
'mana?'
'nii haaa.. takkan tak nampak!!? hang buta ka apaa!?'
'aku nampak la!! saja ja aku nak tanya, bodoh la hang ni'
'hang tu yang bodo, supplier buat keja camana lagu nii nih!! hang makan duit ka apa!!?'
'kepala hotak bapak hang berlobang la aku makan duit, hang ni nak mampuih dah la ni, la ni hang amik barang hang nii... hang bawak balik production, aku tak agree.. pi mampoih!!' kata pocket sambil baling part tu ke dinding.
'aku bagi tau noguchi!!'
'pangge mai noguchi tu mai.. dengan dia dia sekali aku baling ngan palastit button ni kang!!'



tte pocket yang emo mengikut bilangan huruf yang ditaip:)

Ayaq masak said...

hoho aku pun tak suka bila jadi macam tu..mamat yang bawak keta tu mau mampus dengan amukan aku kalau jadi camtu heh heh heh.

Nem0 o0h Nem0 said...

kekadg org tu bg respon marah cmtu,sbb dia terkejut!!!

bnda cmtu,selain terjd kn,normal!

bendul said...

kojah: ehehe.. jgn marah2, nanti cepat tua..

pocket: yer, kejer production mmg slalu darah mendidih.. silap seniri ker, silap org ker, kalo darah tu ayo, dah kering dah..
tte, jgn jadikan operator sebagai aite anda, sesilap kena masuk penjara pasal bunuh org..

ayaq: ngamuk jer.. kalo jenih yg takmo ngalah, memasing ngamok, hohoho.. jadik pertumpahan darah la kat situ..

nemo: reason yg bagus.. tapi takut jugak kalo jenih yg terkejut/melatah jer, marah2 org.. heheh.. tensen gak tuh..

~ mizzAmy ~ said...

~ kalau jenis yg pemarah jumpa pemarah. nak jadik ape ekh??? siapa pulak yga sanggup nak mengalah? ~

sweetheart said...

oooo gaduh yer...
ke xde kena mengena dgn yg hidup dan yg mati...
hik hik hik

Ceera said...

hahahaha...

contoh tu kelakar...

sebab biasa digunakan oleh lelaki..

Nurmala said...

wakakak...
kelakar la kau nih...

aku pon kadang2 cam tu..
hehehe...
dah tau salah sendiri..
pastu marah balik org tu..
bukan sbb apa..
abih, kalau dah kena herdik tiba2..terkejut la aku kan...

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger