Bukan cerita arnab dan kura-kura..

"weh, hang merempit kaa..?"
"yana, laki hang tu bwk moto rempit laju giler hang tau dak.."
"azuri tu bwk moto macam pelesit.."
"kak, sapa yang naik moto no PGT 6**9 tu..? selalu nampak laju semacam jaa.."
"itu orang aaaa, kita naik wira kejaq sama dia pun tak boleh woo.."

tu ler antara kata2 orang terhadap aku..
aku tak kisah orang nak kata aku bwk laju,
tapi jgn cakap aku merempit..
aku bukan mat rempit..

ok laaa.. camni citer..

aper yang korang rasa bila kereta bawak 60km/h kat jalanraya..?
"mak aiiihh aper ker lembab nyer keter nih..?"
tapi kalo moto yang bawak 60km/h,
"mak aiiihh aper ker pelesit moto nih..?"

apasal jadik macam tu..?
pasal dia moto..?
tapi tak semua moto kan..?
how about a harley davidson with 80km/h on road..
"mak aiiihh, lawa nyer moto dia.."
totally different expression la pulak..

it just about appearance, or they just don't know..


the truth is,
i'm riding the 135LC 1st edition,
the only moped in its class which can reach the speed of 160km/h,
without no modification..
and the rumors said malaysian customs had to remove the CDI from the bike,
start from 2nd edition onwards..
lucky me.. hehehe..

tak percaya..?

i keep the other 10km/h to save my own ass pasal bwk sebelah tgn jer..

orang ingat,
moto nih moto kapcai..
mmg la moped tu nampak macam kapcai..
tapi enjin dia beso.. 135cc..
and of course,
quality of the bike itself sesuai dengan capacity enjin dia..

korang pernah naik dak moto 135LC nih..?
(nurmala pun naik ni kan..?)
serius cakap,
tak sama ngan moto kapcai biasa..
very comfortable..
the silence sound, the acceleration, the balance etc..
pickup plak,
korang tak payah nak kalut2 tukar gear 3 kalo nak overtake..
also, the bike is so stable that you can ride with one hand on the throttle,
at the speed of 120km/h..

so, salah ker aku bawak laju..?
bukan tetiap ari aku speed 120 ~ 160km/h..
aku speed pun kat highway jer..
kengkadang aku ikut keter depan aku..
dia laju, aku laju laa..
kalo dia buleh bawak 110km/h,
aku tak buleh ker..?


iyerrrr... aku bawak laju...
aku tau aku speeding..
tapi aku tak merempit tau dak..!!
jgn cakap aku merempit..
kalo aku naik virago 500cc,
bawak 120km/h cemana..?
mesti korang tak cakap aku merempit kan..

so, kepada yang selalu cakap aku merempit,
tolong tukar kata2 kutukan anda..
sebarang nasihat, aku terima..
and, for the sake of 135LC owners too,
they are not 'rempit'ing..
they are riding, cruising, gliding with their own bike..
jgn cakap diorang merempit..
it just like,
korang buleh tahan dak kalo korang ada ferrari modena 360,
tapi korang bawak 60km/h jer..?

Friday, November 14, 2008

12 Comments:

Ayaq masak said...

tapi macam motor harley dan adik bradiknya kalau speed pun stable.. (abang aku lah cakap huhu) tapi motor2 yang macam ni ntah..takut aku tgk macam nak melayang ja hu hu hu.. akhir kate, bior pape asei bgaye eh salah. bior lambat asei selamat...

sweetheart said...

hehehehehe
moto ni mmg laju..
adik ipaq aku blk aloq staq
sat ja sampai dr kulim..

bendul said...

ayaq: taper.. kalo macam tu, nanti aku modified 135LC aku jadi bentuk macam harley.. takpun aku bubuh taya lori bagi stable..

sweetheart: haaa.. cuba ko tanya adik ko, dia marah dak kalo org cakap dia merempit ngan moto nih.. mesti marah punyer..

Nurmala said...

wakakaka....
lawak la..siap bgtau tu aku pun naik motor nih..
wakaka

tapi mmg betul..
motor ni laju tau..
hari2 aku pergi kerja dari pandan ke cheras yg sepatutnya 15min, aku amik masa 5min je..
aku cakap ngan dak² ofis, diorg x caya.. tapi x kan aku nak reka citer kan..

satu hari tu, aku selisih ngan brother ofiice aku ni. baru dia caya.. dia kata "aku tgk tunang kau ni bawa motor, laju bukan main lagi.. mula² kat sebelah aku, tetiba tgk lagi sekali dah hilang.. kau x takut ke mala??

haha..dah biasa dah..
hari² jadi rider..
pecut 130km/j pun x de hal..
wakakaka!!! insyaallah..

yg penting, bunyi motor tu tak macam bunyi motor rempit okeh..

bendul said...

cayalah mala..!!

komen yg aku tunggu2.. muahuahua..
derang mmg tak pecaya kan..
diorang ingat kita rempit..
padahal kita bwk moto macam diorang gak..

Ayaq masak said...

eh baidewei, CDI tu untuk apa?

Pocket said...

Woh!! disini ya tuan tuan dan puan puan, dapat kita lihat bahawa the bendul is trying to memaafkan dirinya yang merempit.

Pocket rasa bendul tak merempit, pasal bagi pocket, Definasi rempit is :
Menunggang motosikal dengan laju dan merbahaya.

so kalau bendul menunggang laju tapi selamat, tak mencilok diantara keter ngan tolerance yang kecil.. (Lagi tiga cm lagi nak sentuh exzoss motor tu ngan bumper orang)
rasenyer bendul tak merempit.

ok tak aku nyer sokongan?

tp still 140 km/j sebelah tangan tu aku tak setuju lah bendul.
Kalau ko jatuh sure sakit teruk.
bandingkan ngan ko jatuh pada 60km/j heheheh,

Chinami pocket nyer kelajuan maxium is 50km/j

kojah said...

haha moto tuh mmg laju da...my brO pn pki mOto cmni gak...tp dia bkn rempit okeyh...=)

bendul said...

ayaq: try here http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_discharge_ignition

pocket: hehehe.. thanks pocket for the reminder.. actually tak laju mana pun aku bawak..
cuma org lain jer nampak aku bawak laju..
yg sebelah tgn tu, sekali tu jer la buat.. pastu tak wat dah..
sapa nak jaga naufal ngan yana kat umah kan..?

kojah: tu laa.. derang semer jeles jer.. mana ada rempit kan kan kan..

bendul said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor_discharge_ignit
ion

Ceera said...

klau kat highway takpe la kot bawak laju.. jangan plak bawak kat keta banyak.. bahaya oooo..

fickel minded said...

hahaha..salute mat rempit..
acah je !!
leh ikut kete depan la pulak ek..dia laju hang laju..camtu plak..haha.

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger