laksa mana..?

aku suka makan laksa.. laksa adalah satu2 nya makanan yang aku buleh makan, walau dimana atau bila laksa itu dihidangkan.. sapa masak, laksa mana, guna ikan apa, aku tak peduli.. janji nama dia laksa..
cemaner aku buleh jadi suka makan laksa nih, aku tak tau.. yang aku perasan, lepas aku balik dari jepun tahun 2004 ari tu, cenderung aku kepada laksa menjadi2.. dalam family aku, yang lelaki aku sorang jer makan laksa.. yg pempuan (mak aku, kakak aku, adik pempuan aku), mmg hantu laksa laa.. aku terikut derang kot.. sampai bapak aku kata, "kome nih, bubuh ayo longkang dengan laksa pun kome balun jugak.."
ih ih ih.. sampai begitu sekali..
menu aku last week, isnin laksa, selasa laksa, rabu nasik, khamis laksa, jumaat nasik.. sabtu ahad takleh ler makan, pasal dok umah.. wife aku tak reti masak laksa n dia pun tak makan laksa lepas dia operate ari tu..
hari ni laksa lagi.. kedai yang sama, volume yg sama.. tak payah mintak pun.. aku duduk jer kat kedai tu, order ayo jer.. tapi yang sampai, laksa pinggan beso ngan ayo yg aku order.. nak kata sedap, biasa jer ler.. laksa paling sedap pernah aku makan, laksa belut jeti kuala perlis.. uhuhuhuhuhu.. masa tu family trip ke langkawi, balik trip singgah reramai kat situ.. sedap nyerrr...
tapi..!!! setahu aku ada byk jenih laksa, dan banyak negeri ada laksa.. ada yg sama, ada yg tak sama.. hmm.. cemana aku nak kelaskan laksa mana yg aku makan.. alaaaa... laksa utara la senang cerita.. yg kuah buat dari ikan tu.. aku nak cerita pun aku tak reti.. aku selidik2 tetiba jumpa benda yg quite mengejutkan jugak laa.. laksa pun ada dalam wikipedia..!!?? ih ih ih.. hebat sgt ker laksa nih..? ker dalam wikipedia tu yg ada segala..? tak caya, klik sini..
begitu ler cerita aku hari ni pasal makanan peberet aku.. ada sesapa yg nak join the club..? buleh gi layan laksa sesama.. ehehehe...

Monday, June 02, 2008

9 Comments:

EpaL c0keLaT said...

Laksa tuh feveret aku okay! Eh, mike pon oghang peghak gak ke?

Tapi kan, laksa paling sedap yang penah aku makan adalah laksa kuala...ala yg dkt sg perak tuh...hehe

Mmg sedap wooo...tp aku tak suke laksa belut :|

Pocket said...

aku pun suka laksa,
moh kita gi teluk kechai weh!!
alor setar sano...
laksa pokok janggus ko dah try?
jumaat ni kita gi makan kejap yok!!

bendul said...

ewahh.. ader jugak peminat laksa..

epal : teman asey beruas, kampung batu gajah, dok di sitiawan..
laksa kuala..? bila nak buatkan utk teman..?

pocket : teluk kechai..? laksa pokok janggus..? jumaat nih..? let's go for some new experience..!!

Ayaq masak said...

Aku hantu laksa!!!!! hahahah tapi laksa aku makan selalu laksa kosong ja..sebab aku tak suka bubuh dengan bawang bunga kantan semua tu haha..

Pi teluk kechai weh. Depa kata sedap! Tapi aku tak penah makan lagi..haha.

bendul said...

waahhahaha.. semer blogger fren aku suker laksa.. buleh wat persatuan laksa.. ohohoho.. ayaq, mike dok maner..? buleh kiter layan laksa sesamer ngan pocket..

Ayaq masak said...

aku dok penang..haha blakang queensbay.. masak ahh bapak aku nak bagi aku kuaq ngan laki saja. ekeeke

EpaL c0keLaT said...

Hoh! sumpah aku tak reti wat laksa kuala :| ko ingat senang, laksa bese2 tuh aku tau ar...laksa kuala nih laen sket..org2 kat sane wat mee laksa tuh sendri je tau, bkn mcm laksa2 kering yg ade kt supermarket tuh :|

Pocket said...

alaaa... pocket ngan bendul pakai la ala ala pompuan and gi makan ngan ko. kitorang kena jumpa bapak ko dulu mintak kebenaran ker? tp tak per... bendul... shave everything off!!
surely kita nampak cute wahahah

bendul said...

ayaq : alaa.. aku terer negotiate.. mesti bley punyer.. kita tapau la untuk bapak ko skali..

epal : aku tak kira.. janji laksa.. kalo kuah dia ko boh ayo sejuk, ko kata laksa pun, silap2 aku balun..

pocket : buleh buleh buleh.. tapi jgn sampai asal nak gi teluk kechai, kepala lak berkecai..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger