I don't know why..

Lately, jadi boom kat kilang aku, speaking english each other among friends..

ada la sorang budak leader nih, dia eager to speak,
tapi knowledge dia yg agak kurang membuatkan berterabur speaking dia tu..

just now, tgh lepak2 masa rehat tghari, saja aku nak kacau dia..
padahal aku pun berterabur gak..

"mat ijan.. i feel like want to ragging you la today.. you go buy me a drink.."

dia diam.. aku sambung lagi..

"here, i give you 50 cents, go buy at canteen machine.."

dia jawab,

" ooo, ok.. what water you want..? asam jawa..? coke..?"

"anything laaa..!! coke also can.. go faster.."

after 3 minutes, he came back with a cup of juice.. it was sirap ros..
aku lak tetiba naik marah, padahal aku kata air aper pun xper..

"why the hell did you bought me the sirap..!!??" aku tanya dia..

dengan muka blurr2, tak tau nak cakap apa, dia selamba jer kata..

"because the sirap is very rose..!! hahahahahaha.."

layan jer laaa...

(asal nyer dia dok ralit tgk pempuan makan kata kantin masa dia nak tekan butang air coke tu, tapi tertekan butang sirap.. so, dia tak reti nak explain la tu.."

Monday, June 30, 2008

5 Comments:

Ayaq masak said...

Ahahahahaha... tapi dah ko kata air apa pun takpa... sirap tu air la tuu ahaha

bendul said...

tu laa.. tak tau salah aku ker, salah dia.. i never knew that the sirap was very rose.. ahahah..

EpaL c0keLaT said...

Practice make perfect :| (seswai ke kumen aku tuh :|)

Pocket said...

ekcelli salah ko la bendul,
ko jgak yg kata ayaq apo pun ok.

tp bagus la,
ko kena support diorang tuh,
aku kat kilang aku tak der la nak pulun english,
melayu la sumer,
meeting ngan jpung je la kot..
eheh

bendul said...

epal : yup.. but wrong way to practice never make perfect.. :)

pocket : salah aku ker.. huhuhu.. tapi at least ada gak bahan gelak biler bebudak tu wat camnih.. (bukan nak mengutuk, tapi sonok2 jer..)

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger