Tag dari Pocket..

wahahahaha..
lama dah tader tag mengetag nih..

cis pocket..
sampai hati ko kutuk production line dalam tag ko..
jaga..
akan ku kutuk semula selepas ini..

so, this is the tag..

1. Apa jenis pekerjaan anda..?
kalo ikut agreement :
- memastikan perjalanan production lancar
- memastikan reject kurang kat production
- carik penyelesaian untuk reject kat production
- design mould for production
- cara jalan yang ada untuk cut cost production, anyway, anyhow
- memastikan keselamatan dan 5S kat production terjamin
- menyelesaikan masalah yang berkaitan ngan production
- menetapkan cara yang terbaik untuk proses part baru

tapi actually :
- semua yg di atas
- tukang bawak keluar material dari stor
- tukang set mesin, kalo operator tak cukup
- tukang jalan mesin, kalo operator tak cukup
- tukang translate untuk japanese staff kepada local, vice versa
- tukang translate dokumen
- tukang konpom delivery
- tukang packing barang yang nak return ke japan
- tukang setel masalah operator
- dan memacam tukang lagi...

2. Tugas anda hari ini..?
- meeting
- meeting
- meeting
.
.
.
.
.
- meeting
- dan meeting lagi..
- gaduh ngan qc, pasal diorang selalu reject barang yg buleh guna..
diorang nih kengkadang tgk barang terover,
yang tader mention dalam drawing pun nak reject jugak..
bukannyer nak konpom ngan customer dulu kaa..
pastu ujung bulan, kuar repot kata production suka wat rejek..
"nih azuri, pasai pa line plastik nih sebelah besaq sebelah kecik..?"
"haaa..? mana..? nih plastik nih customer bukan pakai pun.."
"tapi ni sebelah lain lain nih.."
"drawing mana ada mention pun plastik nih, buat lapik jaa.. part dia ok kan.."
"aah, part dia ok.. tapi.."
"dah tu..?"
tu belum kira rejek yang jadi kat qc side..
production dah buat elok, qc pegang2 jadi rejek..
pun kata production wat gak..
- dan banyak lagi tugas2 yg belum siap..

3. Fesyen yang dipakai ketika bekerja pada hari ini..?

uniform laaa..
baju,seluar, kasut,
semua kilang bagi..
setahun sekali dapat 2 persalinan..
kalo pakai macam nih kat luar,
orang ingat pengawas sekolah berasrama penuh tau..
jangan memain..

4. Jenis kasut yang digayakan ke tempat kerja
masuk jer pintu opis,
kena pakai kasut sekolah kat atas tu..
nak datang kejer dari rumah,
memacam jenih laa..
nike ada, adidas ada, levis ada..
mau mana satu..?

5. Haruman yang dipakai hari ini..?
Burrberry..
beli kat batu feringgi night market..
sebotol 100ml 15 hinggit jer..
tapi since perfume murah,
bau ilang cepat,
aku spare avon punyer black suede dalam pouch bag..
jadi balaci nih kengkadang kuar peluh..
busuk deeeee..

7. Adakah anda berjaya menyelesaikan tugasan anda pada hari ini..?
hmmm..
berjaya la kot...
tapi byk yg tak abih lagi..
lagi satu,
kejer kilang nih,
kena kerjasama semua orang...
nak pulun sendirik..?
sori ler..
masalah aku,
orang takmo kasik kerjasama..
pasal diorang tak tau tanggungjawab aku di mata orang jepun..
yang diorang nampak besar semut,
tapi actually besar arnab..

so, sapa yang baca post/tag nih,
dan dia belum buat,
sila buat secara otomatik..
tak payah aku nak link kan sesapa..
cemana pun,
adam dan amir wajib buat..

Wednesday, February 11, 2009

3 Comments:

Amir Fauzi Ramlee said...

Aik?? Jap2 nak tanya, amir tu nama aku ker, or amir lain?? Amir lain kan?? I'm sorry!! Ahahaha..

Kasut Nike?? Amerika!! Ahahaha..

bendul said...

hahaha..
i'm sorry too..

amerika..? kasut nike aku made in thailand.. thailand bukan sekutu yahudi kan..?

hehehe..

Pocket said...

Hek Enneeeee...
aku ingat kan aku kena tembak teruk teruk dah!! duk waku waku jgak nak jawab cacian ko tu td...
tp skali cenggitu jer...

heheheh, dah tu, production duk wat ikut suka ati korang tu apasal? protection sheet pon, kalau dah customer nak sebelah panjang sebelah pendek, korang jangan sama panjang kan.
ikut suka ati jer wat barang.
bila QC reject, mengacum!!

heheh, tapi betul jgak kata ko tu.
kalau tak der dalam drawing ... memang 'gaduh'able.

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger