Don't damn me..

Post ini dibuat kerana,
aku tak terpikirkan benda yang menarik nak tulih..

pasal pantang..
bukan pantang larang,
bukan pantang makan,
bukan pantang masa sakit,
bukan pantang bersalin,
tapi pantang individu..

so, jangan ingat tok nenek jer ada pantang..
setiap orang pun ada pantang aku rasa..

nak tau pantang aku..?
ni haa kat bawah nih..
biasanya,
kalo jadi benda2 kat bawah nih,
konpom aku akan maki hamun sebakul..
samada dalam hati,
maki depan atau maki belakang..
maki tetap maki..

Pantang sangat aku bila..

- orang perempuan tinggi suara ngan aku.. kecuali mak ngan kakak aku..

- orang tanya aku soalan, aku jawab soalan dia, pastu dia nak korek2 lagi nak tau apa yang aku jawab tu betul atau tipu..

- orang yang bila aku tanya dia paham ker dak, dia kata dia paham, tapi sebeno nyer tak paham..

- orang kejut aku masa aku tgh tido siang..

- kucing orang lain berak depan pagar rumah aku..

- tuan punya kucing kat atas buat selamba b*bi jer kucing dia buat hal..

- masa lalu jalan sempit, bertembung ngan orang lain, aku ke tepi bagi dia jalan dulu, pastu masa selisih tu, angkat tgn idak, hon idak, senyum pun idak..

- orang mintak pinjam henset aku kata nak main game, tapi dia gi bukak sms inbox..

- orang mintak tolong aku buat kerja dia, bukan pasal dia tak tau, tapi pasal dia takut dia kena marah bila buat silap..

- orang yang kat atas nih, bila aku nak ajar benda yang dia takut nak buat tu, dia takmo.. nak suruh aku buat jugak..

- orang perlekeh / memperkecil2kan kerja aku..

lastly,

- ada orang kata Manchester United takleh menang premier league tahun nih..!!

so,
kalo korang tak tahan maki,
tolong jangan buat benda2 kat atas ok..
yang last tu, aku melawak jer..
hehehe..

korang plak,
ada pantang dak..?
mesti ada kan..

Monday, February 02, 2009

8 Comments:

Anonymous said...

kite ade pantang gak...pantang x dgr cite pasal naufal....buleh? hehehehe...cite la pasal naufal comey tuh....

Naughty Adam said...

gua nye pantang plak ialah pantang tak baca blok org len...ahaha~

tripleex said...

Ahahaha.. Pantang jumpa rasanye pantang yang paling sedap..

Tah dorang ni, angkat la tangan, bukan kena bayar pun..

Oleh kerana aku taknak kena maki, aku tak cakap kay Manchester tak leh menang premier league.. Aku cuma cakap ada la team lain yang menang nanti tue.. Ahaha.. Ampun.. Takut2, kena maki t..

~ mizzAmy ~ said...

~ amy lak pantang org yg no manners kat public area. contohnya naka naik train tapi nak tolak2 org. sabar la, semua org nak naik train jugak. memang tak leh blah la dengan manusia camtuh. ~

fickel minded said...

mesti la ada ...!!
ada...apa ek?haaa...pantang biler orang cakap benda yang kita tak buat..tak suka la tuduh2 ni..

Ceera said...

yang last sekali paling takbuleh bla.. ada niat gak pantang2 dia tu...

LayarLara Legendary Of Journey said...

yang last tu tak leh tahan membacanya...

Kekanak Tokyo said...

saya pantang perempuan yang bila depan lelaki jer jadi lemah gemalai...just for the sake of menarik perhatian.

seriously tak tahan!

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger