How dare you..!!

semalam balik kejer,
amik yana kat umah mak dia..
ingat masa datang tadi,
dia suruh angah or along amik,
rupanya dia datang sendirik naik moto org depan umah aku..

sembang2 lebeh kurang kat situ,
yana ajak balik..
dia naik sorang,
aku bawak naufal naik moto ngan aku,
sambil menikmati keindahan kampung..

sampai jer kat umah,
yana dah masuk dalam dah,
landing tgk tv..
aku main2 ngan naufal kat luar rumah..

then,
ada satu keter satria putih,
lalu depan umah..
slow jer..
ada awek 2 orang dalam tu..
uihhh... maneeehhh...
carik rumah kosong kot..
kebetulan depan umah aku sket tu ada kosong..

aku pun purak2 melambatkan diri masuk ke dalam rumah..
dan seperti yang dijangka,
awek2 tu benti keter depan umah aku,
dua2 kuar..

lepas itu,
ayat ini menghentam gegendang telinga aku..

"PAKCIK, nak tumpang tanya bleh..? ada rumah kosong dak kat sini..?"
"pakcik kepala hotak korang berjambul..!! rumah kosong tader kat sini..!!"
"aaaa.. ada laaa kat hujung tu.."
bla bla bla..

30 tahun aku idup,
tak pernah aweks memanggil aku pakcik..
diorang yang kurang ajo,
atau aku yg dah tua..?

Friday, February 13, 2009

15 Comments:

Anonymous said...

diorang tu yg kughang ajo, bendul..heheheh

fickel minded said...

hahahaha...
padan muka..

miSZMaNEy said...

hahahahahahaha..lawak..lawak...hahahahaha..kelakar dowh..

Anonymous said...

ok la tu...klw sy, sy pggl tok wan...ade umah kosong dak? hahahah

Ayaq masak said...

kalu aku pun panggil ko pakcik je... tak kuasa aku nak berabang ngan orang aku tak kenal..paling supan pun encik je..haha

Amir Fauzi Ramlee said...

Hihi.. Bro, mungkin muka tu letey, so nampak cam tua laa.. Tapi pada hakikatnye, yer kot!! Ahahah..

Maafkan Saya!!

Pocket said...

diorang diorang!!
kita still lagi muda,
muda belia kata orang...

ayaq memang betul,
the correct way to address u would be 'incik' instead of pakcik.
kira ok la kalau dia panggil ko mamu ker anee ker apo .. lagi la sedih kan :)

LayarLara said...

yes.. aku pun sakit hati bila ada orang panggil aku makcik..

Adakah aku kelihatan tua??

kita senasib..

antalya said...

rasanya sbb ada naufal skali kat situ..kalo hang sowang2 je time tu konpemm aweks tu panggey abg

juelee said...

hahaha sat g cube hang cermin muka hang..dah ada uban ke? dah berkedut ke muka?ke bebudak tuh yg spero mata

kewlkidz said...

hahahaha..!

to be truth, ada masa-masa di aaj, aku pernah addressed ko as pacik bendul.

lalalalala..

shitsureishicaimashita!

weh, bro.. nak request la.. remember post ko pasal akpk. bleh share tak camner diowang tolong?

in detail. diowang tolong ko listkan belanjawan ke.. prepare barang umah apa patut beli apa tak ke..

::poan.azelah::

biskutrajin said...

ko dh tua..hahaha

Naughty Adam said...

aku rasa awek tu konpius le... ehehe~ buat biasa jer...

i'm sori~

kojah said...

hahaha nmpk dh tuaaa =P

anda telah ditag...sila jlnkn tanggungjwb anda...

shasha said...

oh sempai...sedari la diri mu itu sudah ojisan...kuikuikui

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger