Sin to believe..?

Just nak cerita,
rasanya semer org ada lucky number (nombor bertuah)..
don't get me wrong..
bukannyer pasal nombor ekor ker,
or all that number gambling things..
just a personal lucky number..

btw, mine is 17..

why..?
dunno..

seingat aku,
aku start suka 17 ni pasal nombor ni ialah no jersey pertama aku pakai masa skolah dulu..
masa tu aku form 4,
aku wakil sekolah n daerah untuk hoki..
then, start dari tu aku rasa aku serasi ngan nombor 17 nih..

kalo beli jersey, bubuh nombor,
mesti nak nombor 17..
kalo gi kedai makan,
kat meja ada nombor,
instead of 16 and 18,
kalo meja 17 kosong,
aku akan duduk kat meja 17..

17hb setiap bulan ialah hari ceria bagi aku..
ntah pasal per.. dia jadi ceria otomatik..

keter no plet 17 sangatlah menjadi idaman aku..
kalo nampak keter plet nombor 17,
mesti nak kejar punya..
padahal tak terkejar,
keter plet 17 nih semer keter beso2..


nak suka pada satu2 nombor tak salah kan..?
cuma superstitious jer yang tak buleh kan..?

korang lak macam mana..?
ada lucky number(s) dak..?
kenapa lucky..?

Friday, December 19, 2008

6 Comments:

mydealovamemory85 said...

Hye..kt pn ada gak my lucky no..
my lucky no 8

xkre maybe sb no ic pn bnyk no lapan lahir bln 8...evertiG is 8..

nak2 ble masuk thn 2008 sampai pk nk kwin 18.08.2008 hehe..lawak kn..tp blm smpai mse..jd xdpt la kn..hehe

tp no.8 gak wat Dunia kt sntiasa ceria..even maybe dat day bad luck..tp dsebabkn no 8 kt laGsunG wat xkisah n xsedih pn..

every people have their own lucky no..

~ mizzAmy ~ said...

~ number kegemaran kita nak sama. amy suka no 7.1 sebabnya my d.o.b is on 7 january. so, since kecik2 lagik amy suka dengan 7 dan 1. kalau terbalik jadik 17 pun suka jer.

pernah la bercita-cita nak ade suami yg lahir on 1/7 sebabnya number kami leh gabung2 jadik la 7117. gila ke haper kan fikir camnih. hahahaha...

and number plat yg menjadi igauan adalah 7117. memang nak sangat that number. ~

Nurmala said...

aku x de nombor² bertuah ni..tapi aku x lah tak percaya sgt ngan no² ni..

sbb kawan aku ada no bertuah tau. no bertuah dia 7.. mmg aku nampak no 7 ni kadang2 memberi sesuatu yg istimewa kat dia..

dia ni asyik bercinta, putus..bercinta,putus..sampai la suatu hari di jumpa bf dia yg ke-7..dia kata kat aku "ni bf aku yg ke-7..aku rasa mesti nnt dia jadi suami aku sbb lucky number aku kan 7"

sekali betul da....dia dah kawin dah ngan mamat no-7 ni..dah ada anak sorg dah pon..

tripleex said...

Erm, lucky number ni xder rasanye..

Sume biasa2 jerk.. Huhu..

Momo / aiza / mohaiza said...

panjang skit, maybe 6468 kot. hehehe

Ayaq masak said...

aku takde plak lucky number..heh

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger