My future begins.. (Part 12 : The Finale)

"yer ker.. ni mak nak kabo satu menda nih.."
"apa dia mak..?"
"(this part need to be deleted under certain reason.. thousand apologies..)"

shooting stars everywhere..
moon fall to your lap..bulan jatuh ke riba.. hehehe..
bak kata omputih, it's raining champagne too..

"cincin tunang..?"
"yer ler.. cincin tunang.. mak beli kat ipoh.."
"cincin apa..? mahal ker..?"
"mak beli white gold.. RM*** jer.. kamu beli seniri kang, ntah hapa2 yg kamu beli.. mak belikan ler.."
"heheh.. takper ler.."
"tapi satu jer ler mak nak kabo, takut kamu cakap apa plak nanti.."

iskkk.. apa pulak nih..
ader jer..

"aper benda nyer..?"
"(this part need to be deleted under certain reason.. thousand apologies..)"
"ishhh.. ape ke he nyer nak begaduh.."
cincin batu jalan pun takper mak oiii..
janji buleh bertunang..


cincin tunang dah ada..
hohohoho..
means, buleh bertunang la kan..
cerita punya cerita,
25/12/2005 aku jadik bertunang..
ngan sapa..?
lerrrr.. ngan yana ler..

25hb tu, sesi betunang aku yg pagi..
mimi nyer sesi petang..
yana gi mekap pagi tu,
senyap2, aku kuar lepas yana mekap,
gi pickup yana,
pastu gi kedai gambo,
tangkap gambo berdua..

masa sesi bertunang,
of course ler aku tader..
aku gi mana pun aku tak ingat dah..
ni 2 keping gambo masa tunang tu..

hantaran nyer.. tak byk.. masa nikah yg grand..

ni mak tgh menyarung cincin..


maka selamatlah yana ditunangkan ngan aku..

so,
kalo nak diikut2kan,
abih lah segala surprise2 dalam citer aku nih..
lagipun, lepas tunang nih,
dah tader byk mesalah aper sgt pun..
ada la jugak, tapi benda2 biasa laa..
sampai lah pada satu hari.....

13 August 2006,
aku telah selamat diijabkabulkan dengan yana,
di masjid kg permatang pasir, bandar baharu..
pernah post pasal nih, tapi sket jer..
kat sini dan kat sini..

tapi masa tu tak reti nak boh gambo2 nih..tader gambo pun sebenonyer..

nak jadik cerita,
pocket jadik cameraman aku hari nikah tu..
he really did a nice job..
really nice pics taken that day..





so,
that's the story..
like the fairy tales always said,
"they live happily ever after.."
.
.
.
.
.
.
.
.
.

so, cemaner..?
ni lah final nyer My future begins series aku..
harap korang enjoy siri2 cerita nih..
timer kasih bebanyak kepada pembaca2 setia siri nih..
ramai gak yg start baca, terus melekat kat blog nih..
ingat plan nak novel kan siri nih,
jadikkan satu cerita..
tgklah, kalo ada masa.. hehehe..

BUT..!!!
jangan ingat siri nih habih kat sini jer..
ada lagi surprise untuk korang actually..
surprise apa, takleh kasik tau la..
kalo nak tau, kena teruskan baca lagi..
hehehehe...

Monday, December 22, 2008

12 Comments:

Nurmala said...
This comment has been removed by the author.
Nurmala said...

Selamat pengantin baru.
Selamat berbahgia.
Selamat ke anak cucu.
Selamat sejahtera.

Semoga berpanjangan.
Semoga berkekalan.

Semoga satu tujuan.
Semoga aman.

Hidup mestilah rukun.
Sabar paling perlu..

Pocket said...

yup!! memang pocket yg tangkap gambo tu:) masa tu masih lagi guna filem. lapan roll jgak pocket tembak ari tu...
8 kali 36? huhuuuuuuuu.
Tp bendul n yana memang sporting.
Senang nak wat keja ngan diorang.
Diorang layan jer bila pocket wujudkan kambing imaginary kat luar tingkap tu. hasilnya... punya la manisnya senyuman pengantin:)

Woh!! layan siut citer ko:)
citer lagi!! citer lagi!! ^^

Ayaq masak said...

cantik gambo kawin pocket tangkap. :)

tripleex said...

Walaupun aku x faham pucuk pangkal citer nih, tapi memang best gak arr baca.. Aku lum kawin mahupun tunang, x tau la kan cane sonok dia.. Haha..

juelee said...

akhirnya selamat gak ko ngan yana bernikah..alhamdulillah

shasha said...

senpai...bila nak buat novel nih??...sah sah saya nak beli...zettaini~!!

Anonymous said...

hmm, kalau dah jodoh kan :-)
BTW, azuri advice pls. me nak learn japan lang. so, 1st step to take?

-yani SMAB-

~ mizzAmy ~ said...

~ at last, segalanya seperti yg ade skang nih. dah hidup berbahagia. ~

Kekanak Tokyo said...

Setelah lama meninggalkan pembacaan blog bendul, saya kembali tuk the finale~~Hebat, hebat~

Naughty Adam said...

w/pun aku tak baca kisah ni dari awal tp aku dapat rasakan cite ni mmg besh... cik yang ko buat le nobel ke muvee ke psl jln cite ni sure meletops... ahaks~

fickel minded said...

hensem betul waktu kawin ...
baguih...
moga berkekalan ke anak cucu..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger