Aper aper jer laa..

Cerita 1
Tengahari semalam, aku makan sorang..
yana kirim jer suruh beli bihun sup..
aku pegi makan nasik ayam kat tpt slalu,
kedai nasik hainan abg mi..
bebudak kilang aku pun mmg selalu mkn sini,
cuma lately kurang, pasal jemu kot..

dah dekat nak habih makan,
abg mi dtg meja aku, join sekali..
(nak sembang la tu..)

"hang keja kilang hang lama dah ka..?"
"mmm.. 6 taun dah.."
"tu diaaa.. 6 taun dah..?"
"aaa.."
"gaji hang ada dak 8 ratus dah..?"
"haaa..!?"
"gaji hang ada dak 8 ratus lagi dak..?"
"aaaa.. saya bukan operator.."
"laaaa.. ya kaa..? abih tu, hang technician ka..? ehh.. tapi technician baju lain kan..?"
"semua org baju sama jaa.."
"abih tu hang keja apa..? gaji ada seribu dah..?"
"aaaa.. cukup makan jer la abg mi oiii.."

end of conversation..

aku tak salahkan abg mi..
dan aku tak marah pun..
malah aku lagi suka orang ingat aku kejer operator..
dan aku tak pernah cakap aku kejer apa melainkan org terdekat..
(tapi somewhere ada mention aku kejer apa.. name card etc..)

Cerita 2
Hari yg sama, lepas makan tu aku gi klinik..
amik ubat sakit tekak..

sampai klinik, bagi surat dan tunggu..
staf klinik tu all indian girls..
lebih kurang 20-an laa umur..

aku pun tgk lepak baca Times,
then one of the staff panggil aku..

"uncle, mari kejap.."

apaa..!!!???
uncle kepala hotak uncle ko..
meh sini aku seligi dagu ko tgk uncle tak uncle..
dahi aku tak berkedut lagi laa..

sudah cukup tua kah umur 32..?
iskk...

Tuesday, May 11, 2010

11 Comments:

Pocket said...

hahah, pocket pun kena jgak panggilan uncle tu bebaru ni kat klinik kerajaan sungai dua.. hoh!! dipanggil oleh adik comel manis umur 24 gitu gitu yg keja checksuhu utk H1N1.
Addoh!!

32 tte, dah tua dah kot bendul..

Super Nia Hana said...

ahahhaha...watashi pun penah org pggil makcik pada usia 26/

tp yg panggil itu gedik ok...
dia lg tua dr waatshi..dah beruban..nk je watashi tampar..

HP Pavillion?
watashi dah adaaaaa!!

mahu pinjam tgk kah?
uhhuuhuh

Ceera said...

aku tak tahu nak tolong nangiskan ke nak tolong gelakkan, hahaha..

eh tergelak plak.. =P

Lan Bingka said...

haha..tak patut..
kalau budak kecik panggil uncle takpe la jugak..haha

bendul said...

pocket:
yappari kaa...
gamak nyer skang bebudak dah takmo consider dah kot org umur 30-an, tapi berjiwa muda..
tapi still aku kecewa..

hana:
aik..? ko pun kena jugak..?
ini melampau nih..
eniwe, welcome to the club.. hahaha..
HP pavilion tu dah give up..
next time jer la beli..

ceera:
haaa.. gelak la ko..
nanti aku lak panggil ko makcik..
hehehe..

lan:
tu la pasal.. aku rasa abang dia pun tua lagi dari pada aku..
dia cuba berlagak kurang hajar kot..

juelee said...

uncle????

wakakakaka...... aku rasa nurse tu betol...

lek la bro!!!!! =D....

apa ada pada usia, jiwa tatappppp mude..

Naughty Adam said...

uncle azzuri... hahaha~

Hantu Ulam said...

hahaha...

budak tu nak panggey "abg" tp malu2 kuching kot..tu yg terkeluar "UNCLE" tu...hihihihi

cHeRyNa PiReS said...

korang yang berumo 32 mmg kena dipanggil uncle kot. sebab sha kenal someone yang berumo 32 dipanggil uncle gak. mmg muka dia bengang.

* jaappp...nak imagine muka bendul yang bengang....

zyan said...

hahaha..uncle..hang dah boroi ke sekarang bendul?? (adehh..ketawa guling2)

r33n said...

uncle yea???????

ate, yg panggil uncle tu muda beli bebenor ke? hish..tak patut tol..

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger