Tsurai wangi..

aku mula ingat nak bertani ari tu.. tapi tanah yg ada keliling rumah aku tu, jenih tanah liat warna kuning2 gitu.. buleh ker pokok tumbuh..? mengenangkan lalang dan rumput tumbuh dengan tingginya walaupun tanpa baja, aku pun try jugak..
memula, gi amik pokok serai kat umah mentua aku.. dia bagi 3 ikat serai wangi, siap ngan akar2 nyer skali untuk aku tanam.. so, aku tanam belakang rumah aku.. selama 2 minggu nih aku baru siram 2 kali jer.. pasal ari2 ujan.. dan aku baru jengok serai aku 4 kali jer, pasal aku tiap2 hari balik malam..
plus, aku jugak semai biji betik tepi umah aku.. tapi dari 2 minggu lepas, tak nampak apa2 perubahan lagik..!! cemana nih..? tumbuh ker dak..? dalam sangat ker aku tanam..?
plus lagi, aku semai benih cabai masak dalam baldi, tarok tepi rumah.. diorang cakap lepas kuar anak pokok, baru pindahkan masuk polibag.. hmmm.. semalam aku jengok semaian cabai aku, pasal dah gelap, aku tak brapa nampak.. aku cuma nampak 2 daun hijau halus kuar dari tanah dalam baldi tu.. yossshh, yattaa..!! tumbuh dah..!! kata aku.. tapi aku tgk lagi sekali dekat2, huhuhuuu.. bukannya anak pokok.. tapi rumput yang tumbuh dalam baldi tu..
ngaper la susah sgt nak tumbuh.. (T_T)
(n73 aku tak sampai lagi, so aku takleh nak amik gambo actual.. tunggu ler kome..)

Wednesday, April 09, 2008

5 Comments:

Ibu said...

azuri, diana smab sms kita. dia kata cikgu sharifah nak no telefon. email yahoo selalu baca tak?

-yani (smrs/smab)-

bendul said...

uooo..!! btoi ker..? cikgu sharifah nak no tepon..? hmm.. takleh nak tunjuk kat sini.. meh sini ko nyer email add.. aku anto ke sana..

Pocket said...

biler dah ado camera tu nanti, apo kato ko tangkap jer gambo tu tetiap ari n tarukkan nya di tepiblog ko, so that kitorang buleh tgk tetiap ari :D heh

Ibu said...

aixix_xora@yahoo.com
eh semalam mail pandak sms,dia nak ajak reunion kat perak. labour day nanti... kalau nak g bleh lah sms dia..dia tgh kumpul org

くれくれ厨 said...

ないwwまじないwwwwww
なんでアレだけで10マンもくれるの???ww
金持ちってスゲー( ゚д゚)ポカーン
ごちそうさまでしたwww
http://tomama.net/ona/

 
You will never learn... - Wordpress Themes is proudly powered by WordPress and themed by Mukkamu Templates Novo Blogger